Политика

(ВИДЕО) „Срам их било, ово је испод сваког нивоа“ Вучевић оштро осудио наводе Бисерко и Чанка: ТО ЈЕ ШТЕТНО ЗА СРБЕ!

Председник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је данас да је срамна и противна српским интересима изјава бившег лидера Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка и председнице Хелсиншког одбора за људска права у Србији Соње Бисерко који су се срели са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и пренели му своја, како су навели, сазнања да Србија планира да Србе са КиМ пресели у Рашку област.

У изјави Танјугу на Бледу где учествује на 19. Стратешком форуму који се одржава под слоганом “Свет паралелних стварности”, Вучевић је рекао да је изјава Чанка и Бисерко срамна и, како је рекао, доказ да постоји паралелна реалност.

„То је тако глупо, да је тешко дати сувисли одговор на то. И толико штетно за Србе и српски интерес, да заслужује сваки презир. У моменту кад се боримо да сачувамо сваког Србина на КиМ, када их позивамо да остану и поред немогућих услова за живот на КиМ, неко иде код Куртија и каже да ћемо ми да преместимо Србе са Косова на неку другу територију Републике Србије. Па нема Србије на Косову без Срба“, поручио је Вучевић.

Додао је да не разуме да то неко ради у моменту када су Срби прогањани, када су нам заузете институције, када се крши Бриселски споразум, када се не поштује чак и оно што је предложено кроз Охридски споразум.

„Ништа, не постоји ни једно слово које важи за Приштину. Оду ови наши несрећници доле код Куртија и не знам шта му причају“, навео је премијер.

Како он сматра, Чанак и Бисерко би волели да се они преселе, али не у Рашку област, него би желели да оду негде другде, вероватно у Шумадију и тиме би, како је рекао, за њих било решено косовско питање пошто више не би било Срба на КиМ.

Фото: Танјуг, BSF/ TADEJ KREFT

Related posts

Премијер Вучевић на обележавању пунолетства НАЛЕД-а: Сам сам пре десетак година био члан Управног одбора, много тога је урађено

Ivona

(ФОТО) „ДА ЈОШ БОЉЕ УПОЗНАТЕ СРБИЈУ“ Вучевић примио монахиње манастира Свете Лидије Филипљанке из Аспровалте

Новосадска ТВ

Срби покушали да уђу у општину КМ, на своја радна места спречила их тзв. полиција

Новосадска ТВ