Нови Сад

Потписани уговори о БЕСПЛАТНИМ УЏБЕНИЦИМА ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

Представници 12 издавачких кућа и 35 новосадских основних школа потписали су данас Уговор о набавци бесплатних уџбеника за ученике првих разреда основних школа, за чију су набавку из буџета Град Нови Сад ове, као и претходних пет година, издвојена средства.

Њих је том приликом поздравио члан Градског већа за образовање Петар Ђурђев и објаснио да  право на бесплатне уџбенике има 4209 ђака првака, односно сви они који уџбенике нису обезбедили преко конкурса Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

– Град Нови Сад, шесту годину за редом, издваја средства из буџета за набавку бесплатних уџбеника за прваке, а ове године издвојено је 44.112.674 динара. То је добра пракса и конкретна мера којом помажемо породицама са децом. Поред бесплатних уџбеника и корисних приручника „Прварица“ и „Азбучна добродошлица“, у том смислу треба подсетити на ђачке карте за градски превоз којима се такође остварује уштеда и наравно бесплатан боравак у вртићима „Радосног детињства“, односно субвенционисање приватних. Такође, Видовданским наградама и тематским путовањима настојимо да мотивишемо најбоље ученике и уверимо их да се труд и рад исплате – изјавио је Петар Ђурђев.

Фото: Град Нови Сад

 

Related posts

Искључења струје за наредни период

Новосадска ТВ

Стонотенисерке из клуба Нови Сад спремне су за турнир Лиге шампиона у Берлину

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) ГРАД НОВИ САД БРИНЕ О НАЈМЛАЂИМ СУГРАЂАНИМА: Вртићи бесплатни и ове године!

Новосадска ТВ