ЗабаваНови Сад

Најгори од најбољих на ЗИМСКОМ БЛОКСТОКУ!

Легендарни мостарски састав Зостер наступиће 7. децембра у Новом Саду, а данас су пуштене и карте у продају, по промотивним ценама!

У суботу 7. децембра публика ће у Фабрици у Кинеској четврти моћи да чује како старе, добро познате хитове који имају култни статус, тако и да премијерно присуствују промоцији новог студијског албума „Најгори!“ Овај култни концертни простор, у којем су наступала сва важна имена еx-YУ рокенрола, биће крцат, јер се очекује да бенд, предвођен Мариом Кнезовићем проведе публику кроз најблиставије моменте своје 20 година дуге каријере.

„Дуго се албум кувао. 2019. смо имали скоро цео албум и онда је дошла корона, па смо успорили. 2020. смо објавили видео који смо снимили годину раније, а који људи повезују са чињеницом да смо га темпирали за корону. Али није било тако, то је била чиста случајност. Тако је песма „Куда иду сви ти људи“ доживела чудну синхронизацију са догађајима у свету. Ни ми као обични људи то не можемо да разумемо, али такве ствари се дешавају“, објашњава фронтмен Зостера, Марио Кнезовић, уочи концерта.

Дугоочекивани пети студијски албум “Најгори” бенд је представио с чак пет синглова, “Куда иду сви ти људи”, “Треба ми кеш”, “Човек жели да је птица”, “Човек звани чињеница” и “Мозак на пашњак”.

„Наш лик смо намерно назвали Тадија. Да се ​​људи не збуне и помисле: „Ко је најгори“. Он има своје име. То није нешто апстрактно. Зато је битан редослед песама. Тек у седмој песми откривамо име Тадија. До тада је све у првом лицу једнине. У седмој песми мењамо перспективу, јер се ту појављује сведок. Тај сведок је потпуно непоуздан. И он је наркоман, али је једини сведок. Оно што нам он прича о Тадији је једини извор који имамо. То није линеарна прича, вец́ прича у фрагментима. Много сам размишљао о томе како речи стварају слике у мојој глави. Можда смо у овом дигиталном добу мало заборавили колико је моц́ан наш језик и колико слика се ствара у нашој глави када неко има добру причу, добру причу или када читамо добру књигу. Дакле, ми причамо у фрагментима, али смо много радили на имагинарном,“ додаје Кнезовић.

Организатори фестивала истичу да долазак овако квалитетног и утицајног бенда на Блоксток даје зимском издању фестивала нову димензију и обећавају највише стандарде техничке реализације и концерт за памћење.

„Зимски Блоксток је пројекат који је започет 2018. године са циљем да се младим и неафирмисаним бендовима континуирано пружа подршка током целе године. Самим тим, бенд који је победио на конкурсу за летњи Блоксток и отворио фестивал у парку у јулу ове године, добиће поново прилику да наступи и то у нешто бољем термину него летос, а истовремено, како бисмо радили на даљем развоју младих бендова и њиховој афирмацији, биће расписан у новембру нови конкурс где ће још један млади ауторски бенд добити прилику да наступи,“ објашњава Марко Танчик, директор фестивала.

Првих сто улазница, по специјалној цени од 1.500,00 динара могу се купити посредством Гигстиx продајне мреже.

 

Related posts

Сређује се двориште ОШ „Јожеф Атила“ и улица Мирослава Антића

Новосадска ТВ

Друго вече 24. Фестивала уличних свирача – Градић фест-а!

Новосадска ТВ

У првих седам месеци У ВОЈВОДИНИ 6,6 ОДСТО ТУРИСТА ВИШЕ НЕГО ПРЕ ГОДИНУ ДАНА

Новосадска ТВ