Србија

Ђукић Дејановић: Ова ШКОЛСКА ГОДИНА биће обележена ПРИМЕНОМ НОВИХ ЗАКОНСКИХ АКАТА

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић обишла је данас ученике Пете београдске гимназије и пожелела им успех у новој школској години.
Ђукић Дејановић је након интонирања химне Републике Србије у тој школи, ученицима, наставницима и родитељима пожелела срећан почетак нове школске године, а ученицима посебно пожелела да на леп начин стичу знања, али и да негују социјалне вештине и међусобну комуникацију.
Министарка је новинарима рекла да је једна од новина у новој школској години смањен број ученика у одељењима првог разреда на 28 ученика што ће омогућити квалитетнији рад и праћење наставе у основним и средњим школама.
Она је додала да ће нови информациони систем Здравитас омогућити праћење моторних активности ђака од трећег разреда до завршетка средње школе, како би се уочиле евентуалне неправилности и на време отклањале.
Ђукић Дејановић је говорећи о средњем образовању, навела да су ученицима ове школске године понуђени потпуно нови образовни профили, као и модернизовани профили у складу са захтевима тржишта рада.
Министарка ће данас посетити и Основну школу „Деспот Стефан Лазаревић“ у Београду, Основну школу „Ђура Јакшић“ у Новом Пазару, док ће у Медицинској школи у том граду присуствовати састанку актива директора.

Related posts

Вучић:Четири интерактивне табле за школе у Брезјаку, Недељицама и Коренити

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) УРБАНИ БУВЉАК ПОСВЕЋЕН ШКОЛАРЦИМА ЗА ВИКЕНД НА ТЕМЕРИНСКОЈ Пронађите књиге, играчке и одећу за ваше малишане

Ivona

ПСИХОЛОГ САВЕТУЈЕ РОДИТЕЉЕ ПРВАКА: Проводите што више времена са децом, али будите смирени!

Новосадска ТВ