ЗабаваНови Сад

Завршен 24. фестивал Уличних свирача – Градић фест!

Завршено је 24. издање Фестивала уличних свирача – Градић фест-а. Током три фестивалске вечери публика је имала прилику да ужива у жанровски богатим свиркама, перформансима, представама, радионицама и француској кинематографији.

Хедлајнери вечери били су ZHIVA и Džipsii, који су Београдску капију поново учинили епицентром интересовања публике.

Džipsii је својим аутентичним наступом изазвао одушевљење код публике и доказао зашто је тренутно један од перспективнијих младих уметника на домаћој музичкој сцени.

Последње фестивалске вечери на Тргу проте Михалџића љубитељи и љубитељке џеза имали су прилике да уживају у квалитетном програму у оквиру којег су са својим квартетима наступили украјински џезер Маx Коцхетов и београдски трубач, флиглхорниста и композитор Иван Радивојевић.

Селектор овогодишњег џез програма Влада Маричић, наступио је са својим триом и публици представио репертоар који се налази на његовом најновијем албуму.

У Штросмајеровој улици наступио је кантаутор Стефан Богосављевић Бора, као и и београдски дарквејв /синт поп дуо Неонебодер, након чега је на бину изашао јапански улични перформер EPPAI, који је током три фестивалска дана имао прилике да изведе несвакидашње перформансе које су испратили посетиоци свих узраста.

На локацији у Београдској улици најпре је наступио четворочлани састав из Загреба Грозни Гадови, након којих је уследила La Tromba, енергични петочлани састав из Чилеа који одликује специфичан спој; арапска перкусија, тромбон, алт и тенор саксофон.

Публици се представио и тузлански бенд с-алт, као и млади кантаутор и гитариста из Ниша Митар Зорић, након којег је наступио дуо L&A Jazzical. Њихов разнолик репертоар чинила је комбинација више музичких праваца попут класичне музике, џипси џеза и народних изворних песмама.

На Тргу проте Михалџића аргентинска циркусанткиња и плашачица Cristal Circo извела је перформанс „Tutu“, причу о незапосленој плесачици сломљеног срца и њеном уласку у свет циркуске уметности.

На бини код Београдске капије најпре је наступио петочлани поп-рок састав из Зрењанина Урош и Нејаки, као и млади бечејски бенд Маршали, који су, поред ауторских песама, свирали обраде бенда Ева Браун, чији су чести гости на турнејама.

У склопу дечијег кутка „Улица прича“, који је током две фестивалске вечери одржан у улици Лисинског, организован је „Читањац“, намењен најмлађим посетиоцима, као и програм  „Правим буку, учим азбуку“, који је на једном месту окупио велики број малишана.

На репертоару последње фестивалске вечери Градић биоскопа били су француска комедија „À l’abordage“ – Сви на палубу, као и два краткометражна цртана филма „Athleticus“, у којем су посебно уживали најмлађи посетиоци 24. Фестивала уличних свирача – Градић  фест-а.

 

Фото: Јована Семиз

Related posts

НОВИ САД ЗА ПОЧЕТНИКЕ: Бесплатна тематска тура „Новосадске кафане и послатичарнице“ ОВОГ ДАТУМА

Новосадска ТВ

НОВОСАДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ од 10. до 12. октобра у СНП уз пратећи програм за децу под називом “Џезерићи”!

Новосадска ТВ

Стонотенисерке из клуба Нови Сад спремне су за турнир Лиге шампиона у Берлину

Новосадска ТВ