Војводина

СУБОТИЧКИ СИМФОНИЈСКИ ОРКЕСТАР одушевио бројну публику

У оквиру обележавања Дана града вечерас су, на Тргу слободе, Суботички симфонијски оркестар, Мешовити хор Преподобни Рафаило Банатски, солисти Љубица Вранеш (мецосопран) и Драгана Радаковић (сопран), и концертмајстор Милош Николић, под диригентском палицом Микице Јевтића концертом за памћење одушевили бројну суботичку публику. Концерту је присуствовао и градоначелник Суботице Стеван Бакић.

На репероару Суботичког симфонијског оркестра, хора и солиста нашла су се дела Карла Орфа, Пјетра Маскањија, Антоњина Дворжака, Ђузепеa Вердија, Жоржа Бизеа, Алфреда Каталанија, Стевана Христића, Исидора Бајића и Жака Офенбаха.

Програм прославе Дана града Суботице почео је сјајним концертима националног ансамбла „Венац“, на Тргу слободе, Новосадског Биг Бенда, у дворишту суботичке Синагоге, и младих са кампа Србских православних појаца, у Великој већници Градске куће.

Ансамбл „Венац“ је пофесионални ансамбл сачињен од извођача народних игара и песама. Поред очувања народног наслеђа, традиције, културе и фолклора са простора Косова и Метохије, циљ овог професионалног ансамбла јесте и да бројним наступима и концертима ради на очувању и унапређењу професионалне фолклорне сцене како у Србији, тако и у региону.

 

Фото: Град Суботица

Related posts

Почели радови на санацији несанитарне депоније „Александровачка бара“

Новосадска ТВ

Влада посвећена образовању припадника мањина на свом језику

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) СНИМИЛИ ПИЈАВИЦУ ИЗ ВОЗА Близу Суботице КАМЕРОМ УХВАЋЕН све чешћи феномен у равници

Ivona