Војводина

СУБОТИЦА ОБЕЛЕЖИЛА ДАН ГРАДА, министар Жигманов на прослави

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов данас је поводом Дана Суботице присуствовао свечаној седници Скупштине града и том приликом нагласио да локалне самоуправе које имају мултиетнички састав имају посебну, додатну одговорност да креирају и спроводе политике које рачунају на потребе и интересе припадника свих заједница.

Жигманов је нагласио да је Суботица културни и политички центар мађарске и хрватске националне мањине у Србији, који треба да води уравнотежене политике у циљу развоја заједница, саопштило је Министарство за људска и мањинска права.

„Осим институција и установа које треба да обезбеде сразмерну заступљеност међу запосленима припадника свих заједница, те да се креирају и спроводе програми примерени мултикултуралном локалном амбијенту, ове политике треба и да осигурају и равномерни развој комуналне и друге инфраструктуре у насељима у којима живи већи број припадника тих мањинских заједница“, навео је Жигманов.

Председник Скупштине Суботице Даниел Ђивановић, како се наводи у саопштењу подсетио је на историјат града и нагласио да развој захтева заједничко деловање и међусобно уважавање свих доносилаца кључних политчких одлука.

Градоначелник Стеван Бакић говорио је о плановима и резултатима, а као приоритете, између осталог, истакао привлачење домаћих и страних инвестиција, проширење Привредне и Слободне зоне и учешће локалне самоуправе у великим пројектима, од којих је најважнији реконструкција брзе пруге Суботица-Нови Сад и завршетак изградње нове зграде Народног позоришта.

Дан града се у Суботици обележава вишедневним пригодним културним манифестацијама и доделом јавних признања – „Почасни грађанин“ и „Про урбе“.

Звање почасног грађанина уручено је Имреу Керну, дипломираном инжињеру технологије, политичару, државном секретару у Министарству грађевинарства, те заменику градоначелника. Признање „Про урбе“ за допринос развоју града додељено је онколошком одељењу Опште болнице у Суботици, професору виолине Тибору Пекару и суботичком Дечјем позоришту.

 

Фото: Танјуг / Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог/ Subotica.com

 

Related posts

СУБОТИЧКИ СИМФОНИЈСКИ ОРКЕСТАР одушевио бројну публику

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) СНИМИЛИ ПИЈАВИЦУ ИЗ ВОЗА Близу Суботице КАМЕРОМ УХВАЋЕН све чешћи феномен у равници

Ivona

Одржан седми Суботички полумаратон

Новосадска ТВ