Нови Сад

Председница Скупштине Града у посети Печују

Председница Скупштине Града Новог Сада Дина Вучинић борави у посети Печују, где присуствује обележавању Дана мађарског града, побратима Новог Сада.
У оквиру обележавања прославе, председница новосадске Скупштине Дина Вучинић потписала је, у име градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, Потврду о јачању јубиларног 15-годишњег братског односа између Новог Сада и Печуја, а којом се исказује заједничка сагласност да је 15-годишња сарадња подстакла ближе упознавање са историјом, традицијом и културом два града, омогућила формирање и јачање пријатељства међу грађанима Новог Сада и Печуја и допринела представљању вредности српске културе у Печују и презентацији вредности мађарске културе у Новом Саду. Споразум о братимљењу градова Печуја и Новог Сада потписан је 2009. године у Новом Саду.
Током разговора са градоначелником Печуја Атилом Петерфијем, председница градског парламента оценила је да је сарадња два града донела богату културну и образовну размену, међусобну подршку и размену искустава.
– Протеклих година наши градови су расли и развијали се, учили једни од других и богатили се кроз међусобну сарадњу. Кроз различите пројекте, пре свега културне, јер су оба града носиоци титуле Европска престоница културе, као и образовне размене, јачали смо везе између наших заједница и створили чврсте темеље за будуће генерације – поручила је председница новосадска Скупштине Дина Вучинић.
Поводом Дана Печуја у мађарском граду организовано је низ приредби, као и културних програма, а поред церемонијалног потписивања Потврде о јачању јубиларног 15-годишњег братског односа, централни догађај била је Свечана академија.

Related posts

ДИНА ВУЧИНИЋ С НОВЕ ФУНКЦИЈЕ ПОРУЧИЛА: Велика је част доприносити даљем развоју Новог Сада, боримо се за грађане, а не за фотеље

Ivona

Дина Вучинић, члан Извршног одбора СНС: Вучић и Вучевић доказали ко поштује народ, а ко манипулише грађанима

Ivona