Војводина

„Музичким ватрометом“ отворен други Кикинда „Open Air” фестивал – „Излет”

У организацији Културног центра Кикинда, под покровитељством Града Кикинде, у нашем граду на Старом језеру, спектакуларним концертом виртуоза, односно хора и симфонијског оркестра са преко 90 учесника на сцени, уз солисту Душана Свилара и маестра Бојана Суђића, који су публици поново приближити класичну музику уз највећа дела филмске, поп, рок и традиционалне музике, отворен је други Кикинда „Open Air“ фестивал – „Излет“. Концерту су, поред великог броја посетилаца, присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач и његови сарадници.

“Кикинда је оваквим програмима себе поставила у сам врх културне мапе у региону. На простору Старог језера, Кикинђани и сви наши гости су уживали у концерту и додатним програмима, а маестро Суђић, солиста Душан Свилар и преко 90 уметника на сцени приредили су нам концерт за памћење. Када имате визију и жељу да постанете престоница српске културе, онда су управо овакви програми прави начин да се покажемо у најбољем светлу“, рекао је градоначелник.

„Виртуозе“ чине врхунски музичари из неколицине најбољих професионалних оркестара и хорова у Србији, професори Факултета музичке уметности, употпуњени најперспективнијим младим снагама наше музичке сцене. Серијом спектакуларних концерата пред великим аудиторијумом у Србији, Црној Гори и Словенији задобили су велика признања публике и стручне критике:

“Нисмо случајно изабрали назив концерта Музички ватромет јер он у правом смислу речи доноси један прегршт боја, фантастичних нота које претпостављамо да класика не доноси већ други жанрови. Али Кикинђани су били сведоци да ми на одличан начин приближавамо уметничку музику што и јесте наша мисија“, рекао је маестро Бојан Суђић.

У оквиру фестивала, одржани су ноћни базар, школа јахања, као и други богати садржаји:

“Највећи значај нашег фестивала је што померамо границе у Кикинди и правимо нешто што је неуобичајено не само код нас већ и у целом региону. Фестивал није окренут само ка музици него и додатним садржајима које пружамо свим посетиоцима и то је све један излет. Излет у културу, излет у природу, излет из нечега уобичајеног и излет у нови концепт који смо замислили“, додао је Марко Марковљев, В.Д. директор Културног центра Кикинда.

Друге вечери фестивала, такође од 20.00, диригент Федор Вртачник наступиће са оркестром и делом хора балета Српског народног позоришта и представити симфонијске обраде најбољих нумера групе “Queen“, уз солисте Бојану Стаменов, Зорана Шандорова, Николу Мијића и Матију Заната.

 

Фото: Град Кикинда

Related posts

(ВИДЕО) „ДАНИ ЛУДАЈE“ У КИКИНДИ од 19. до 22. септембра

Новосадска ТВ

3. „Лименка театар фест“ у Кикинди

Новосадска ТВ

Прва изложба паса мешанаца „Stray dog show” у Кикинди

Новосадска ТВ