Здравље

ШТА ИЗБЕГАВАТИ У КРИТИЧНОЈ ЗОНИ „ТРОУГАО СМРТИ“ НА ЛИЦУ Савети за сигурну негу

Сазнајте зашто је важно бити опрезан и шта може да се деси ако занемаримо упозорења

Ово осетљиво подручје лица може бити повезано са опасним компликацијама, јер његово директно додиривање или неправилни третмани могу озбиљно угрозити наше здравље. Сазнајте зашто је важно бити опрезан и шта може да се деси ако занемаримо упозорења.

Када се на лицу појави бубуљица, многи од нас инстинктивно желе да је истисну како бисмо се што брже ослободили непријатног „уљеза“.

Међутим, често нисмо свесни да ова „обична активност“ може имати озбиљне последице по наше здравље, нарочито ако се бубуљица налази у тзв. „троуглу смрти“. Ово подручје се зове тако из доброг разлога.

Foto: Pexels

„Троугао смрти“ обухвата централни део лица, укључујући врх носа и углове усана.

Ова зона је изузетно деликатна и осетљива, иако то можда није очигледно. Дирање бубуљица у овом подручју или неправилни естетски третмани могу изазвати озбиљне последице.

Опасност овог подручја произилази из његове блиске повезаности са мозгом. Распоред вена у овом делу лица је специфичан и омогућава микроорганизмима да лако продру у крвоток, преноси „Curology“.

Инфекција или упала настала из бубуљице може се проширити на мозак, што може довести до озбиљних здравствених проблема. Стога је изузетно важно бити пажљив и избегавати директно додиривање или стискање бубуљица у овом осетљивом делу лица.

Espreso/informer/T.M.

Foto: Pexels

 

Related posts

ОВО СУ ЈЕДИНИ ИСПРАВНИ НАЧИНИ ДА НАНЕСЕТЕ ДЕЗОДОРАНС Много људи прави исте грешке

Ivona

СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ Ово воће може да утиче на дејство бројних лекова

Ivona

Ова група људи никако не сме да једе сардине: Иако су здраве, њима може направити потпуни ХАОС СА ЗДРАВЉЕМ!

Новосадска ТВ