Забава

РОДИТЕЉИ, КОНАЧНО ЋЕТЕ СЕ НАСПАВАТИ Ево трика како успавати бебу за само 13 МИНУТА

Јапански и италијански научници предложили су методу успављивања уплакане бебе за само 13 минута!

Дете треба приљубити уз тело и носити га пет минута уједначеним темпом без наглих покрета, написали су научници у часопису „Кјурент бајолоџи“. Када дете заспи, родитељ и даље треба да га држи у наручју и тако седи још пет до осам минута пре него што га смести у кревет.

– Многи родитељи пате зато што им беба ноћу плаче. То је, посебно за неискусне родитеље, велики проблем који може знатно подићи ниво родитељског стреса и у ретким случајевима чак доведе до злостављања детета – рекла је једна од ауторки студије Куми Курода са научног Института Рикен у Јапану.

Foto: Pixabay

Она и њене колеге пратили су како деца реагују у четири ситуације: док их мајке држе у наручју истовремено се крећући, док их држе у наручју у седећем положају, док леже у дечјем кревету и у ситуацији када их нежно љуљају.

Њихово понашање снимале су камере, а уређаји за ЕКГ мерили су им откуцаје срца.

Уплакана деца смирила су се већ после 30 секунди ношења, а половина је заспала. Али, ако би их мајке одмах спустиле у креветац, трећина беба би се пробудила у року од 20 секунди. То се дешавало много ређе кад су их мајке после успављивања држале у наручју још неколико минута.

informer.rs

Foto: Pixabay

Related posts

Продужите рок бананама! Потребно је само да их у ово увијете – Резултат ће вас одушевити!

Новосадска ТВ

Психотерапеуткиња саветује како да вам малишани ИЗРАСТУ У ЈАКЕ ЉУДЕ: 5 ФРАЗА које РОДИТЕЉИ ментално јаке деце НИКАД НЕ ИЗГОВАРАЈУ

Новосадска ТВ

ОВО СУ БИЛА НАЈПОПУЛАРНИЈА ИМЕНА ЗА ДЕЦУ У СРБИЈИ ПРЕ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА Њихова значења су јака

Ivona