Забава

ПОЗНАТИ РУСКИ ПСИХОЛОГ ПОДЕЛИО ШЕСТ САВЕТА Ево како остати смирени када вас повреде

Познати руски психолог Михаил Литвак поделио је шест златних савета да останете смирени када вас неко разочара и повреди.

У животу се често сусрећемо са ситуацијама када се неко око нас понаша неправедно или чак непријатељски. Уместо да уђу у сукоб, неки људи радије једноставно издрже увреду. Које су последице овог избора и које стратегије користити за одржавање унутрашње равнотеже? Руски психолог Михаил Литвак има неколико кључних савета за прибраност у овим ситуацијама.

Толерисати гадне ствари и одржавати унутрашњи мир јесте уметност која може и треба да се развија. Прихватање себе, управљање својим реакцијама, брига за свој унутрашњи свет и способност праштања постају стратегије које вам помажу не само да преживите и не изгубите себе, већ и да изградите значајне односе.

Можемо да научимо да ефикасно реагујемо на лоше ствари, да превазилазимо изазове и растемо. Опроштај, самоконтрола, конструктиван одговор и саморазвој су кључни принципи који ће нам помоћи да одржимо унутрашњи склад упркос спољним потешкоћама.

Ових шест савета познатог руског психотерапеута Михаила Литвака су рецепт да останете мирни.

1. „Одсуство реакције је такође реакција.“

Понекад је најбољи начин да одговорите на гадне ствари да уопште не одговарате. Нереаговање може бити моћно средство у одржавању менталног здравља. Ово не значи слабост, већ показује снагу и контролу.

2. „Емоције су информација, а не разлог за непромишљене акције.“

Емоције нам служе као информација о нашем унутрашњем стању. Пример: Ако сте повређени, уместо да моментално реагујете агресијом, можете свесно да испитате своја осећања и одлучите како најбоље да одговорите, а да притом останете мирни.

3. „Када схватите да се уздржавате од реаговања на гадне ствари, већ сте победили.“

Foto: Pexels

Уздржавање од одговора на провокације је својеврсна победа над ситуацијом. Ово указује на унутрашњу снагу, способност да се контролишете и одржавате емоционалну стабилност.

4. „Најбоља освета је живети добро.“

Уместо да трошите енергију на освету, требало би да се фокусирате на сопствено благостање. Живећи пуним и срећним животом, најбоље показујете своју вредност и јединственост.

5. „Опраштање није за друге, већ за себе.”

Опраштање није изговор за поступке друге особе, већ начин да се ослободите терета негативних емоција. Када опраштамо, ослобађамо се ланаца огорчености и беса, што нам омогућава да идемо напред, а да са собом не носимо пртљаг прошлих притужби. Ако вам је учињена неправда, опроштај вам омогућава да се ослободите беса и фрустрације, што промовише ваш унутрашњи мир и благостање.

6. „Људи који вас разочарају су ваши учитељи.“

Уместо да се на негативне ситуације гледа као на неуспех, Литвак саветује да се на њих гледа као на прилике за лични раст. Разочарања могу бити мудри учитељи, који ће вам помоћи да боље разумете себе и своје вредности, пише Сенса.

zena.blic.rs

Foto: Pexels

Related posts

ПРВО ШТО ВИДИТЕ НА СЛИЦИ ГОВОРИ МНОГО О ВАМА Сунце, сунцокрет или девојка?

Ivona

ЈЕДАН ОД НАЈБОГАТИЈИХ ЉУДИ НА СВЕТУ ИЛОН МАСК ОТКРИО ЗАШТО ПАМЕТНИ ПРАВЕ ГЛУПЕ ГРЕШКЕ Он би увео ОВАЈ предмет у школе

Ivona

(ВИДЕО) ЧУВЕНИ РУСКИ ПСИХОЛОГ ОБЈАСНИО НА ПРИМЕРУ АНЂЕЛИНЕ ЏОЛИ Погледајте једноставну вежбу за САМОПОУЗДАЊЕ

Ivona