Србија

На мосту на Ибру у К. Митровици појачано присуство Кфора, кордон и оклопна возила

На главном мосту на Ибру у Косовској Митровици појачано је присуство припадника КФОР-а, а осим италијанских карабињера, који су стално стационирани на мосту, ту су и припадници чешког контингента.

Војници КФОР-а су са опремом за разбијање демонстрација и на мосту су формирали кордон, јавља извештач Танјуга.

На мосту на Ибру паркирана су и два оклопна возила КФОР-а.

До појачања снага КФОР-а долази након што је јуче тзв. косовска полиција упала у зграде Привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

Припадници тзв. косовске полиције наоружани дугим цевима и данас су распоређени испред зграда у северном делу Косовске Митровице у које су јуче упали и затворили их.

Акцију Приштине осудили су мисија ЕУ у Приштини, као и амбасада САД и амбасадори Немачке, Велике Британије и Француске.

Помоћник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џејмс О’Брајен затражио је од премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да прекине некоординисане и провокативне акције, које, како је навео, „негативно утичу на партнерство“ САД и Приштине.

Фото: Танјуг видео

Related posts

„КУРТИ КРЕНУО У ГАШЕЊЕ СВИХ СРПСКИХ ИНСТИТУЦИЈА! Петковић о упаду специјалаца у зграде четири општине на северу покрајине

Новосадска ТВ

Вучевић: СРБИЈА ЦЕНИ ПРИНЦИПИЈЕЛНУ ПОЗИЦИЈУ СВЕТЕ СТОЛИЦЕ у погледу непризнавања независности тзв. Косова

Новосадска ТВ

Брнабић: За Србе на КиМ не постоји већа претња од Куртија

Новосадска ТВ