Друштво

КАКО ПРЕЛАЗАК У ЈЕСЕН МОЖЕ УГРОЗИТИ ВАШ АУТОМОБИЛ Обратите пажњу на ову, на први поглед, БЕЗАЗЛЕНУ ствар

Јесен ускоро почиње, а лишће које пада на аутомобил може да направи озбиљан проблем ако се нађе између поклопца мотора и ветробранског стакла.

Стручњак за аутомобиле Грејем Конвеј упозорио је возаче да буду свесни опадања лишћа, јер оно може да узрокује штету на аутомобилу.

– Јесен може бити невероватно лепо доба године, посебно током дуге вожње на селу када су златне и смеђе нијансе лишћа упечатљиве. Али, треба да будете свесни потенцијалне опасности ако вам је аутомобил прекривен лишћем – рекао је он.

Лишће може да изазове пожар који би могао да уништи ваше возило и доведе животе у опасност – додао је Конвеј.

Foto: Pexels/Matt Bignon

Осим што често прекрива прозоре, лишће које пада понекад може да заврши у малом размаку између хаубе и ветробранског стакла.

Ова компонента, која се понекад назива и пленумна комора, користи се за брзо испуштање воде на безбедан начин, али вода може лако да тече негде другде ако је лишће зачепи.

Грејем је препоручио возачима да пазе на мокре тепихе или мирис влаге у аутомобилу и да предузму акцију чим се ови симптоми појаве.

– Постоји и могућност да вода уђе у електричне компоненте и изазове квар система или пожар испод хаубе. Саветујем да лишће усисавате најмање једном недељно како бисте спречили потенцијално озбиљан проблем – рекао је Конвеј, преноси Експрес.

informer.rs

Foto: Pexels

Related posts

Дачић: У пожару у Новом Саду страдало шест особа, међу којима и четворо деце

Новосадска ТВ

(ФОТО) ИСПРАЋЕНИ УЗ ЈЕЦАЈЕ- САХРАЊЕНА ШЕСТОЧЛАНA ПОРОДИЦA Присуствовали градоначелник Новог Сада и председник Општине Жабаљ

Ivona

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ СИНОЋЊИ ПОЖАР НА РИБЉОЈ ПИЈАЦИ Нема повређених

Ivona