Спорт

ЂОКОВИЋ ЕЛИМИНИСАН СА ЈУ-ЕС ОПЕНА, Попирин га победио резултатом 3:1

Српски тенисер Новак Ђоковић елиминисан је са Ју-Ес опена, пошто га је Аустралијанац Алексеј Попирин савладао резултатом 3:1, по сетовима 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 у трећем колу гренд слем турнира у Њујорку.

Ђоковић је завршио учешће на Ју-Ес опену након пораза од Попирина у четвтом међусобном дуелу, а после елиминације трећег тенисера на АТП листи Карлоса Алкараза у другом колу турнира.

За Попирина, 28. тенисера света, ово је најбољи резултат на гренд слем турнирима јер је први пут прошао трећу рунду на неком од четири највећа турнира у сезони.

Наредни ривал биће му Американац Френсис Тијафо који је савладао сународника Бена Шелтона после нешто више од четири сата игре.

Ово је најлошији Ђоковићев резултат на Ју-Ес опену још од од 2006. године, када га је у трећем колу елиминисао Лејтон Хјуит.

Ђоковић: Распала ми се игра, пражњење, размишљао сам да ли уопште да долазим

Распала ми се игра тотално. То је реалност. Саставни део спорта. Може бити да су Олимпијске игре утицале на то, велико пражњење. Било је размишљања да ли уопште да долазим овде“, рекао је српски тенисер Новак Ђоковић после пораза од Аустралијанца Алексеја Попирина (3:1) у трећем колу УС Опена.

„Нисам био свеж од почетка тренинга, покушавао сам да нађем игру. Јако брзи услови, другачији у односу на шљаку. Мучно је било играти на овај начин и осећати се овако са рекетом у рукама. Осећао сам се и деловао аматерски на моменте“, рекао је бранилац титуле на конференцији за медије.

Он је додао да не размишља „далеко“ када је наставак сезоне и да ће се сада сигурно вратити у Београд и бити са породицом.

 

Фото: Танјуг / AP Photo/Julia Nikhinson

 

 

 

Related posts

Србија победила Грчку 3:1, Лајовић због повреде предао меч Азоидесу

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) „ВАЖНО ЈЕ ДА МЛАДИ МОМЦИ ОСЕТЕ КУЛТ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ“ Новак послао бруталну поруку свим спортистима

Новосадска ТВ

(ФОТО) ПОНОСИТО СТОЈИ И ПРКОСИ Ђоковић добио мурал у Републици Српској, никад верније урађен

Ivona