Политика

ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ ОСУДИО УПАД ТЗВ. КОСОВСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА: Свој последњи обрачун са Србима Курти наредио одмах након завршетка посете Србији председника Француске Емануела Макрона

Премијер Милош Вучевић осудио је упад припадника специјалне јединице такозване косовске полиције у зграде Привремених органа у четири српске општине на северу Косова и Метохије – Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку.

– Најоштрије осуђујем упад припадника специјалне јединице такозване косовске полиције у зграде Привремених органа у четири српске општине на северу Косова и Метохије – Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку, и захтевам хитну и најоштрију реакцију међунардоне заједнице. Да је све ово време, од када Куртијев режим иде на Србе дугим цевима, било другачијих реакција осим прећуткивања и игнорисања насиља и криминализације севера Косова и Метохије од стране Аљбина Куртија, можда данас не би гледали слике овог ужасног насиља. Очигледно је да је Курти кренуо у остварење свог плана, а то је да протера и угаси све што је српско, па тако и српске институције на Косову и Метохији. Индикативно је да је свој последњи обрачун са Србима Аљбин Курти наредио одмах након завршетка дводневне посете Србији председника Француске Емануела Макрона. Србија је јасно послала поруку да се чврсто залаже за мир и стабилност у региону, али неће дозволити насиље и погром над њеним народом. За есклалацију насиља на Косову и Метохији крива је искљуво једна страна – режим Аљбина Куртија, и то је данас поново показао. Срби живе под његовим терором, и то под хитно мора да се прекине! – рекао је Вучевић.

informer.rs

Related posts

Сутра распуштање Скупштине АП Војводине

Новосадска ТВ

Председник Вучић честитао грађанима Дан државности

Новосадска ТВ

Министар Вучевић положио венац код Споменика војводи Живојину Мишићу

Новосадска ТВ