Нови Сад

ПОСЛЕДЊЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ШКОЛАРЦЕ – Град Нови Сад уређује простор у зони школа

Као и сваке године пред почетак нове школске године, Град Нови Сад спроводи акцију уређења јавног простора у зони школа. Док се ученици новосадских школа одмарају и уживају у последњим данима летњег распуста, али и припремају за нову школску годину, користи се најповољнији период, време летњег распуста, како би се уредио простор око образовних установа.

Активности се спроводе, пре свега, у циљу обезбеђења вишег степена безбедности ђака, али и пружања лепших и пријатнијих услова нa локацијама у гравитационом подручју школе, те унапређења општег естетског утиска и изгледа самог простора.

У ту сврху Град Нови Сад спроводи низ активности. Најпре је извршен обилазак терена од стране Полицијске управе, Градске управе за инспекцијске послове, Градске управе за саобраћај и путеве, Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције и ЈКП „Пут“. Прегледана је целокупна инфраструктура у зонама школа, констатовани су недостаци и сада се спроводе активности на њиховом отклањању. Пре свега, извршено је освежавање постојеће хоризонталне сигнализације на коловозу, као и чишћење, прање и замена оштећене вертикалне сигнализације.

ЈКП „Градско зеленило“, такође, спроводи активности на санацији јавних зелених површина у близини школа и вртића. Орезане су и уклоњене суве и болесне гране, покошена трава, орезано шибље и жива ограда. У току су радови на орезивању зеленила које заклања саобраћајну сигнализацију у зони школе. Поред тога, ЈКП „Чистоћа“ спроводи активности у вези са прањем свих саобраћајница и хоризонталне саобраћајне сигнализације на територији Града Новог Сада, а појачано ће радити на сакупљању расутог комуналног отпада на јавним површинама око свих школа.

Подсећамо да Град Нови Сад, као локална самоуправа, у последњих седам година нема ни један забележен смртни случај страдања најмлађих Новосађана у саобраћајним незгодама. У оквиру Националне стратегије безбедности саобраћаја Републике Србије за период до 2030. године, која за главни циљ има да ни једно дете не изгуби живот у саобраћајним незгодама, Град Нови Сад наставиће да тежи ка томе, подржавајући све акције које имају за циљ превенцију и унапређење безбедности деце у саобраћају.

 

Related posts

СЛОБОДАН ДАН ЗА ПОЛАЗАК ЂАКА ПРВАКА! Ево ко у Србији има право на нерадан дан

Новосадска ТВ

(ФОТО) БРАВО СОМБОРЦИ Решен велики саобраћајни проблем код школе, исто се очекује и код вртића

Ivona

Фестивал уличних свирача – ГРАДИЋ ФЕСТ отвара се вечерас у Новом Саду!

Новосадска ТВ