Политика

(ВИДЕО) ФОРУМ О МЛАДИМА И ВЕШТАЧКОЈ ИНТЕЛИГЕНЦИЈИ – Вучић: Улагаћемо много више у вештачку интелигенцију

Форум о вештачкој интелигенцији „Иновирајмо заједно у ЕУ“ отворен је данас у присуству председника Србије и Француске Александра Вучића и Емануела Макрона, у компанији „InGrid-Schneider Electric LLC“ у Новом Саду.

Присуствују и премијер Србије Милош Вучевић, председница Владе Војводине Маја Гојковић, министарка привреде Адријана Месаровић, министарка науке Јелена Беговић, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и други.

Председник Србије, Александар Вучић и председник Француске, Емануел Макрон, учествовали су на Форуму о вештачкој интелигенцији “Иновирајмо заједно у Европи”, који је одржан у просторијама компаније “Шнајдер електрик”. На скупу су изнети ставови да две државе заједнички треба да раде на развоју вештачке интелигенције уз претходну израду стратегије и правила за њену реализацију. Председник Вучић је том приликом истакао да Србија има младе стручњаке у које треба улагати још више у циљу развоја ове научне области.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија председавајућа групи земаља, која се шири у оквиру глобалне иницијативе за вештачку интелигенцију, да ће 2025. године бити прва председавајућа на форуму, као и да ће то бити прилика да се донесу нове инвестиције везане директно за вештачку интелигенцију.

Он је на отварању Форума о вештачкој интелигенцији „Иновирајмо заједно у Европи“ у Новом Саду, у присуству председника Француске Емануела Макрона, рекао да Србија још није урадила ни 5Г мрежу, али да верује да ће наредних дана и недеља кренути и у тај посао. Истакао је и да је посебно важно што се налазе у Новом Саду, где је седиште фирме „Шнајдер електрик“.

 

 

Related posts

Вучић са О’Брајаном о актуелној регионалној ситуацији и о КиМ

Новосадска ТВ

Без воде део Ветерника

Новосадска ТВ

Обележена годишњица трагичног пожара у кафићу „Лаунџ”

Новосадска ТВ