Друштво

ЗАБРАЊЕНО ПОДИЗАЊЕ ДРОНОВА У БЕОГРАДУ И НОВОМ САДУ! Последње припреме за долазак Емануела Макрона

Изнад Београда и Новог Сада до 31. августа, у шест часова, забрањен је лет дронова. Информацију о зони забране лета дао је Директорат цивилног ваздухопловства.

У обавештењу се наводи да је у периоду од поноћи у четвртак, 29. августа, до суботе, у шест часова ујутру, забрањено летење беспилотним ваздухопловима на територији Града Београда и Града Новог Сада.

Директорат у обавештењу корисницима дронова, као и осталих ваздухоплова, додаје да су у обавези да се са детаљима одлуке упознају преко НОТАМ-а, поруке у међународном систему информисања о ваздухопловству, о тачним координатама зоне забране лета.

Забрана коришћења дронова изнад Новог Сада до сада није била активирана, а долази у тренутку када у војвођанску престоницу долази француски председник Емануел Макрон.

Додајмо и да, мада о томе нема посебног обавештења у НОТАМ-у, постоје и друге измене у зонама кретања ваздухоплова, углавном око Аеродрома Никола Тесла у наредна 24 сата, због како се наводи “државног догађаја”, што јасно указује на припреме за посету француског председника.

 

Фото: Pixabay

 

Related posts

БЛИЖИ СЕ КРАЈ ТОПЛОТНОГ ТАЛАСА! У Србији данас сунчано, после подне на истоку и југу могућа киша

Новосадска ТВ

(ФОТО) НЕСТАЛА СУБОТИЧАНКА Мађарска полиција трага за њом

Ivona

У недељу приказ Војске поводом ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА И ЗАСТАВЕ: Ево шта ће грађани моћи да виде

Новосадска ТВ