Политика

Вучић: ВАЖНО да са Макроном разговарамо о веома БИТНИМ ПИТАЊИМА

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је од великог значаја што ће са председником Француске Емануелом Макроном, који ће данас допутовати у дводневну званичну посету Србији, разговарати о веома битним питањима, укључујући војно-техничку сарадњу.

Вучић је синоћ за РТС рекао да није све завршено када је реч о војно-техничкој сарадњи и куповини авиона „рафал“ и да „није то више питање цене, то је питање одређених гаранција“. „Бесана ноћ је пред нама и још није завршено. То би била велика ствар за нас, јер би значило огроман напредак у борбеној готовости и војној моћи Србије, сигурности наше земље. Ми нигде не изазивамо проблеме, нити то планирамо, нити то намеравамо“, нагласио је синоћ Вучић.

Ово је огроман сигнал поверења између Француске и Србије, нагласио је. „Желимо само да сачувамо своју земљу, али тиме би Србија била многоструко, многоструко, многоструко јача. Имамо још једну ствар око које нисмо сагласни. Није то више питање цене, то је питање одређених гаранција. Ако то успемо да решимо, биће у реду, али око овога се мучимо већ четири дана“, рекао је Вучић.

Председник Вучић говорио је и о другим сегментима Макронове посете Србији. „Погледајте како је посета подељена. Ићи ћете у посету ‘Шнајдеру’, што значи позив на сарадњу у области иновација, науке, технологије, вештачке интелигенције и долазак нових француских инвеститора. Обилазак онога што је важно на аеродрому, завршни радови, јер наш аеродром постаје највећи ваздушни хаб у овом делу Европе“, рекао је Вучић за РТС.

Истовремено, како је додао, то је показатељ како ће да раде француске компаније на метроу, „где већ изводимо озбиљне радове и шта даље треба да чинимо и кроз њихове компаније везане за животну средину од ‘Суеза’ до ‘Веолије’ које имају велике послове и тек ће да имају“. Након што на београдском аеродрому испрати председника Француске, председник Вучић иде у Праг, где ће учествовати на важном панелу и разговарати са чешким председником Петром Павелом, али и Урсулом фон дер Лајен, Мирославом Лајчаком, Владимиром Билчиком и, како је рекао, свима који одлучују о регионалним питањима на различите начине.

Вучић је навео да ће, што се њега тиче, фокус бити на Србији. „Ја се бавим само Србијом и напретком Србије, а остало препуштам њима, они то боље знају. Све ово око Русије, Украјине, Блиски исток, то нека се они баве тиме. Мој посао се бави Србијом и народом у Србији“, поручио је Вучић.

 

Related posts

Министар Ристић означио почетак процедуре за увођење 5Г у Србији

Новосадска ТВ

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ДАНАС ИДЕ У ПОДРИЊЕ: До 8. септембра разговараће с грађанима у више места

Ivona

ВУЧИЋ СА МАКРОНОМ 29. и 30. августа у Србији

Новосадска ТВ