Забава

Само НАТПРОСЕЧНО ИНТЕЛИГЕНТНИ ЉУДИ имају ових 5 навика: Једну већина сматра ВЕЛИКОМ МАНОМ, тврде стручњаци

Научници су, упоређујући понашање натпросечно интелигентних људи и резултате њихових деловања једноставно пронашли пет ствари за које се верује да су им заједничке.

Одређене особине које поседују врсни појединци, према речима стручњака знак су високе интелигенције.

Воле да размишљају наглас

Интелигентни људи стално разговарају сами са собом, кажу стручњаци. Један од главних разлога зашто се баве разговором са самим собом је то што им помаже у решавању проблема и доношењу одлука. На тај начин могу боље да размишљају и долазе до креативних решења. Када људи разговарају сами са собом, могу размислити о свом понашању и анализирати своје емоције.

Воле да буду сами

Што сте паметнији, то ћете више бити фокусирани на своје дугорочне циљеве, што значи да вас дружење с пријатељима може пре ометати него помоћи, кажу стручњаци. Паметни људи могу да траже самотњачки начин живота како би задовољили своју потребу за несметаном интелектуалном знатижељом и креативношћу. Могу бити социјално анксиозни или осетљиви па ће се ослањати на своје унутрашње мисли јер им је то пријатније него дружење с другим људима. Свако има јединствене потребе, али без обзира на то, важно је препознати да самоћа може пружити голем раст и увид онима који је прихвате. Још једна ствар коју треба узети у обзир је да високо интелигентни људи углавном имају боље личне границе. Такође, избирљиви су око тога чему ће рећи ‘да’.

Фото: Pixabay
Пуно читају

Већина успешних људи има једну заједничку ствар, а то је да никада не престају да уче. Страствено читање део је њихове личне рутине уз помоћ које се развијају и напредују. Људи који доносе одлуку о свакодневном читању активно бирају ангажовати, побољшати и изазвати свој мозак уместо да раде нешто пасивно, као што је играње видео игара или гледање телевизије.

Истичу се у нереду и креативном хаосу

Психолози већ дуго верују да је интелигенција компликована и да је није лако дефинисати. Дакле, могло би се претпоставити да је високо интелигентна особа високо организована, зар не? Међутим, није баш тако. Експеримент Универзитета у Минесоти открио је да су људи који су имали неуредно окружење дошли до креативнијих идеја од оних који су имали уредан и организован простор. Чини се да несређена околина надахњује прекид традиције, што може произвести иновативне закључке. Уредно окружење, насупрот томе, потиче конвенционално понашање и играње на сигурном преноси Сенса.

Касно иду на спавање

Новије студије показују да су ‘ноћне птице’ заправо паметније и креативније од својих колега који рано устају. Истинска инспирација у највећој се мери буди током раних јутарњих часова, а само истакнути појединци имају моћ да замене дан за ноћ, што такође доприноси развоју независног и посебног карактера какав имају само високоинтелигентни појединци.

 

Фото: Pixabay

Related posts

(ВИДЕО) Узроци пожара углавном ЉУДСКИ НЕМАР И НЕПАЖЊА!

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) ЗАШТО ТИТАНИК НИКАДА НИЈЕ ИЗВАЂЕН ИЗ ВОДЕ? Стручњаци о олупини и гробници која је на дну океана дуже од једног века

Новосадска ТВ