Политика

Премијер Вучевић изнео ПРЕДЛОГ СИНДИКАТИМА ПРОСВЕТЕ: Од почетка следеће године процентуално ДВОЦИФРЕНО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић састао се данас са представницима синдиката просвете, са којима је разговарао о побољшању материјалног статуса запослених у овој области.

Вучевић је на састанку изнео предлог Владе Републике Србије да просветни радници од 1. јануара 2025. године имају процентуално двоцифрено повећање плата, које ће бити за 50 одсто веће од повећања плата осталих запослених у јавном сектору. Премијер Вучевић је нагласио да би се тиме значајно приближило циљу да почетна плата у просвети буде изједначена са просечном платом у Републици Србији, што је један од захтева синдиката.

Вучевић је захвалио синдикатима на отвореном и искреном разговору,наводећи да је важно да се разговара о свим проблемима, а у најбољем интересу запослених. Влада Републике Србије, према његовим речима, има потпуно разумевање за ставове запослених, према којима се односи са пуним поштовањем.

На састанку, коме су присуствовале и министарке просвете и правде, Славица Ђукић Дејановић и Маја Поповић, је договорено да се разговори наставе за две недеље.

Министарка Поповић је навела да ће у октобру почети јавна расправа о изманама Кривичног законика које предвиђају увођење кривичних дела напада на лица запослена у образовним и здравственим установама. Како је додао премијер Вучевић, измене Кривичног законика требало би да буду усвојене у Народној скупштини Републике Србије до краја године.

 

Фото: Танјуг, Владимир Шпорчић

Related posts

Премијер Вучевић потврдио: Порука председника државе и Владе је- до краја године повећање свих пензија за око 11 посто

Ivona

ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ ОБИШАО ОСЕЧИНУ: За нас не постоје мање или више значајни пројекти

Новосадска ТВ

(ФОТО/ВИДЕО) „СЕВЕРНИ ДЕО НЕЋЕ БИТИ ЗАПОСТАВЉЕН“ Дани породице отпочели у Перлезу, премијер Вучевић поручио: Србија не жели и не сме да се одрекне онога што јесте

Ivona