Србија

ПРЕДСТАВЉЕНИ ПРОИЗВОДИ који ће се наћи на акцији „Најбоља цена“ – Вучевић: Од 1. септембра до краја октобра 81 врста производа по цени нижој од акцијске!

Од 1. септембра до краја октобра грађани ће у оквиру акције „Најбоља цена“ по ценама које су повољније од акцијских у 2.500 малопродајних објеката моћи да купе 81 врсту производа где је заправо 700 производа, изјавио је данас председник Владе Србије Милош Вучевић.

Он је на представљању ове акције истакао да ће они имати ознаку „Најбоља цена“ и да ће их бити у продавницама које их буду продавале.

Реч је о прехрамбеним и производима за личну хигијену и производима кућне хемије, а међу њима су месо, јабуке, лук, кафа, риба, шампони, тоалет папир и слично.

Навео је и конкретне производе и њихове нове цене и истакао да снижење у просеку износи 26,82 одсто и да ће домаћинства моћи да уштеде од осам до 22.000 динара.

У Влади Србије где је данас представљена акција, приказани су производи који ће моћи да се купе по сниженим ценама.

Фото: Танјуг, Владимир Шпорчић

Вучевић је истакао да се нису могле кориговати цене свих млечних производа, али да ће у свакој категорији бити цена које ће бити драматично ниже, приступачније и оно што је најважније, доступније.

„То смо посебно инсистирали са трговцима, да оно што буде пакет ове мере, пакет акције „Најбоља цена“, буде и присутно на рафовима и да најбоља цена мора бити много нижа него све акције које они имају кроз своје радне активности. Они често имају попусте а наш захтев је био да се најбоља цена дефинише много ниже него што су оне на њиховим акцијама“, рекао је Вучевић.

Додао је да ће министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић који је као и министарка привреде Адријана Месаровић присуствовао представљају акције, врло брзо обићи одређене продајне објекте да се увери како акција функционише.

Вучевић представио производе који ће се наћи на акцији Најбоља цена

Премијер Србије Милош Вучевић представио је данас који ће се производи наћи на акцији „Најбоља цена“, наводећи да је просечно снижење 26,82 одсто у односу на најбоље цене које су имале до сада.

Премијер је напоменуо да грађани имају стрпљења и да ће можда неким од 2.500 малопродајних објеката бити потребно пар дана да истакну обележја акције на своје рафове.

Он је рекао да ће цена килограма пилетине бити умањена за 15,22 одсто, да ће цена свињског меса бити 11,57 одсто нижа него до сада, док ће замрзнута риба коштати у просеку 30,65 одсто мање.

Цена литра јогурта са 2,8 процената млечне масти биће нижа за 16,84 одсто, а 180 грама киселог млека коштаће 20,59 одсто мање него сада.

Фото: Танјуг, Владимир Шпорчић

Цена јаја биће умањена за 13,41 одсто, док ће 250 грама чоколадног млека коштати 15,30 одсто мање.

Стишњена шунка биће јефтинија за 12,09 одсто, цена брашна тип 500 за 21,55 одсто, а килограм пиринча 17,85 одсто.

Цена килограма белог кромпира биће умањена за 27,65 одсто, а за килограм јабука грађани Србије ће плаћати 28,96 одсто мање, док ће килограм црног лука коштати 26,67 одсто мање.

Цена Инстант кафе од 200 грама биће умањена за 32,50 одсто, цена туњевине просечно 48,86, сардине за 27,42 одсто, а 700 грама меда коштаће грађане 22,87 одсто мање него сада.

Смрзнути грашак од 450 грама коштаће 19,29 одсто мање, а сладолед од један и по литар коштаће 21,67 одсто мање, пудинг 25,53 одсто.

Дечији шампон биће јефтинији за 34,87 одсто, пелене за бебе 28,64 одсто, кашице за бебе 21,70 одсто мања цена, док ће детерџент за веш коштати 44,75 одсто мање, а паковање од две четкице за зубе коштаће 33,17 одсто мање.

Премијер је навео да данас цене ових производа нису једнаке у свим продавницама, а да је Влада урадила просек у односу на најнижу и највишу цена која тренутно постоји на тржишту.

Вучевић је најавио да ће од 1. септембра до краја октобра у оквиру акције „Најбоља цена“ по ценама које су повољније од акцијских у 2.500 малопродајних моћи да купе 81 врсту производа где је заправо 700 производа.

Он је на представљању ове акције истакао да ће они имати ознаку „Најбоља цена“ и да ће их бити у продавницама које их буду продавале.

 

Фото: Танјуг, Владимир Шпорчић

 

Related posts

Градски одбор СНС у Новом Саду најоштрије осудио неистине које Јанко Веселиновић износи у јавност:Ђиласове психопате, силеџије и лажови

Новосадска ТВ

Пријава деце за новчану помоћ завршена, пријављено 1.100.668 деце

Новосадска ТВ

РАТНИ СТАЖ УТИЧЕ НА ВИСИНУ ПРИМАЊА Ево шта тачно каже Фонд ПИО

Ivona