Политика

„Краљ Петар донео слободу овима који данас хапсе због те песме“ ВУЧЕВИЋ ОДГОВОРИО ЗАГРЕБУ ЗБОГ ПРЕСУДЕ ЈАНДРИНОМ ЈАТУ

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је данас да су у Хрватској осуђени певачи крајишке групе Јандрино јато јер су певали српске патриотске песме, чиме се, како каже, директно крше елементарна и основна људска права Срба у Хрватској.

Вучевић је тако одговорио на питање како коментарише то што је из Хрватске стигла још једна пресуда – за певаче групе Јандрино јато који су осуђени јер су певали песму Марширала краља Петра гарда, као и недавни случај хапшења српског адвоката Немање Берића, као и питање какве нам то поруке шаљу комшије када с друге стране већ годинама у Хрватској нема никаквих казни за оне који константно величају усташтво.

„Шаљу нам сигнал да чудна правила и вредности важу о ЕУ. И чини ми се потпуно супротно од онога како ми разумемо правиле и вредности ЕУ. Ово је директно кршење елементарних људских права, али то траје у континуитету. Нажалост у Србији се више кука за Северином него за једним Србином који је ухапшен или страдао. Овде ће вам многе невладине организације много више жалити за једном гранчицом, а никада нећете чути да осуђују терор над Србима на Косову и Метохији, никада“, рекао је Вучић.

Додао је да је „то ваљда ван описа њиховог рада или ван обавеза према онима који их финансирају“. „А што се тиче Јандриног јата, многи моји пријатељи Крајишници воле ту групу, а ја лично баш волим песму Марширала краља Петра гарда, то је једна слободарска песма. А да нас све подсетим, а и ове који прогањају оне који певају ту песму, да је тај краљ Петар баш донео слободу и овима који данас хапсе због те песме. Да није било краља Петра И и његовог сина краља Александра И Карађорђевића, да ли би они данас имали државе и ослободили од оних монархија које су их контролисале вековима? Вероватно је то вид захвалности“, рекао је Вучевић.

 

Related posts

(ВИДЕО) Вучевић: САРАДЊА СА МИСИЈОМ ОЕБС-А важна за реформске процесе у Србији

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) Вучевић: Да унапређујемо сарадњу, да радимо заједно на јачању Западног Балкана

Новосадска ТВ

(ВИДЕО) Вучевић:КУРТИ ИСТРАЈАН У НАМЕРИ ДА ПРОТЕРА СРБЕ,Србија наставља политички да се бори

Новосадска ТВ