Војводина

Председник Јухас са Програмским одобром Међународног форума о ЧИСТИМ ЕНЕРГЕТСКИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА

Председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Балинт Јухас разговарао је данас са делегацијом Програмског одобра Међународног форума о чистим енергетским технологијама који традиционално организују Институт за европске послове (ИНЕА) и Факултет техничких наука у Новом Саду, уз покровитељство покрајинског парламента.

Како је најављено на састанку, Форум ће ове године под називом „СТРАТЕШКЕ ПРОМЕНЕ НАЦИОНАЛНЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ПОЛИТИКЕ“, 17. пут заредом, бити одржан у Скупштини АП Војводине и Привредној комори Војводине.

Председник Јухас је на састанку подржао предложени план и програм предстојећег међународног стручног скупа који су му детаљно представили челници Програмског одбора, проф. др Тихомир Симић, проф. др Душан Гвозденац и проф. др Мирослав Кљајић.
Председник је изразио задовољство што је Скупштина Аутономне покрајине Војводине и ове године покровитељ тако значајног и важног међународоног скупа и пожелео делегацији Програмског одбора успешан рад и добру сарадњу.

Како је најављено, у духу досадашње добре праксе и позитивних искустава, овај дводневни међународни стручни скуп биће свечано отворен 24. септембра у Великој сали Скупштине АП Војводине, уз присуство високих представника државних и покрајинских органа, представника дипломатског кора, Универзитета, домаћих, регионалних и међународних стручњака из области енергетике и заинтересоване јавности.
Након свечаног отварања биће уприличена и додела годишњег међународног признања „ТОП ЕНЕРГY“ за најуспешније изведене пројекте у области енергетике у Србији и Југоисточној Европи, као и заслужним појединцима.
Другог дана одржавања, 25. септембра, Форум ће бити настављен у просторијама Привредне коморе Војводине, након чега ће бити донети и одговарајући закључци који ће са скупа бити упућени свим релевантним чиниоцима и доносиоцима одлука у области енергетике и заштите животне средине.

 

Фото: Отош Андраш

Related posts

Секретар Иванишевић: Забележен пораст у области туризма у Војводини

Новосадска ТВ

СТРУЧЊАЦИ И ПРОИЗВОЂАЧИ БОЖАНСКОГ ПИЋА! Сусрети винара и виноградара Војводине у Иђошу

Новосадска ТВ

ПРЕДСЕДНИК ЈУХАС У СТАРОЈ МОРАВИЦИ НА СВЕЧАНОСТИ ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ: Oбразовање на матерњем језику значајнo и суштински важно право и привилегија

Новосадска ТВ