Друштво

Нови тим Војске Србије у мисији Европске уније у Сомалији

У мисији Европске уније за обуку безбедносних снага Сомалије ове недеље је реализована замена контингента Војске Србије ангажованог у овој мировној операцији.

У саставу нашег контингента, који ће наредних шест месеци извршавати задатке у зони операције, су штабни официр на дужности начелника санитетске службе у мисији и медицински тим који ће бити задужен за санитетску подршку обуке и примарну здравствену заштиту припадника међународних снага стационираних на аеродрому у Могадишу.

Они су заменили своје колеге лекаре и медицинске техничаре који су током ангажовања успешно реализовали све задатке на превентивној медицинској заштити и лечењу повређених и оболелих припадника снага у мисији, и тако потврдили реноме и углед санитетске службе Војске Србије у међународном окружењу.

Војска Србије је учешће у мисији Европске уније за обуку безбедносних снага Сомалије започела 2012. године, а до сада је у овој мисији било ангажовано више од 120 лекара и медицинских техничара, на дужностима у команди и санитетском тиму.

 

Related posts

(ВИДЕО) Промоција НАЈМЛАЂИХ ОФИЦИРА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ, Вучић уручио сабље са посветом најбољим кадетима

Новосадска ТВ

Министар Гашић присуствовао генералној проби ПРИКАЗА СПОСОБНОСТИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ „ЗАСТАВА 2024“

Новосадска ТВ

ОДЛОЖЕН ЗБОГ ВРЕМЕНСКИХ УСЛОВА: Војни приказ Застава 2024. у Батајници 20.септембра

Новосадска ТВ