Здравље

Нутрициониста открива: СЕДАМ НАМИРНИЦА које имају више ВИТАМИНА Ц од поморанџе и лимуна

Када помислите на витамин Ц, прва ствар која вам падне на памет вероватно су поморанџе, можда лимун.

Међутим, постоје многе намирнице које садрже више витамина Ц од поморанџе, али и лимуна (оба садрже 53 мг на 100 грама), а доносе и друге предности, наводи на Инстаграму нутрициониста Наташа Алексић.

Црвена и жута паприка: Ове паприке су богате витамином Ц, са око 80 мг на 100 грама. Помажу у очувању вида, јачају имуни систем и смањују ризик од срчаних болести.

Чили папричице: Ове пикантне паприке обилују витамином Ц и доприносе побољшању циркулације, олакшавају болове и јачају имунитет.

Фото: Pixabay

Киви: Овај воће садржи око 93 мг витамина Ц на 100 грама. Пружа подршку здрављу срца, пријатељ је пробаве и оснажује имуни систем.

Јагоде: Са око 59 мг витамина Ц на 100 грама, јагоде помажу у очувању здравља коже, смањују упале и јачају срчану функцију.

Фото: Pixabay

Кељ: Са око 120 мг витамина Ц на 100 грама, кељ је изванредно средство за детоксикацију организма, побољшава отпорност организма и доприноси здрављу костију.

Броколи: Ово поврће садрже око 89 мг витамина Ц на 100 грама. Помаже у детоксикацији тела, побољшава функцију срца и јача имуни систем.

Фото: Pixabay

Прокељ: Садржи око 85 мг витамина Ц на 100 грама. Ово поврће доприноси очувању здравља срца, смањује упале и подржава здравље костију.

 

Фото: Pixabay

 

Related posts

ВУЧИЋ ЗАВРШИО ПОСЕТУ ПОДРИЊУ Држава брине о људима и њиховом здрављу!

Новосадска ТВ

ОВО СУ ЈЕДИНИ ИСПРАВНИ НАЧИНИ ДА НАНЕСЕТЕ ДЕЗОДОРАНС Много људи прави исте грешке

Ivona

Наставља се АКЦИЈА БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА у здравственим установама широм Србије

Новосадска ТВ