Друштво

НЕ ПРИЧАЈТЕ О СВОЈИМ БОЛЕСТИМА Хипократови савети важе и дан-данас, уз помоћ њих ћете бити здрави

Послушајте оца медицине како да останете здрави и живите дуго и срећно. Хипократови савети како да останете здрави важе и сад.

Хипократ је био древни грчки лекар и филозоф познат као отац медицине. Његово име се везује за Хипократову школу, претходницу модерне медицине. Хипократ је истицао равнотежу, умереност и однос ума и тела, наглашавајући холистички приступ здрављу, који остаје актуелан и у нашем времену.

1. Ако нисте у могућности да промените начин живота, онда вам нико и ништа неће помоћи.

Ако човек не жели промене, не жели да преузме одговорност за свој живот и своје здравље, неће моћи да направи позитивне промене у свом начину живота. Чак и спољна интервенција или помоћ других неће бити успешна у побољшању његовог здравља или ситуације. Ако особа нема жељу да нешто промени у свом животу, само ће се жалити и ништа не радити.

2. Ништа се не дешава без разлога. Ако се нешто догодило, можете бити сигурни да је за то постојао разлог.

Ове речи изражавају веру у узрок и последицу и идеју да било који догађај у животу није случајан. Сваки догађај, позитиван или негативан, има разлог или сврху.

3. Људска душа се развија до смрти.

Лични и духовни раст је доживотно путовање и траје до краја живота човека. Због тога је изузетно важно ценити континуирано самооткривање и еволуцију унутрашњег ја.

4. Већина болести долази од онога што стављамо у себе. Реци ми шта једеш и рећи ћу ти шта те мучи.

Foto: Pexels

Овај цитат наглашава утицај избора начина живота, посебно хране коју једете, на ваше опште здравље. Многи здравствени проблеми настају због хране и супстанци које конзумирамо.

5. Болест увек настаје или од вишка или од недостатка, односно од неравнотеже.

Болести се често јављају када постоји неравнотежа у телу, било због вишка или недостатка. Овај концепт је у складу са принципима холистичке медицине, која наглашава важност хармоније и равнотеже за физичко и ментално благостање.

6. Страх и туга који су дуго завладали човека предиспонирају га на болест.

Ове речи сугеришу везу између дуготрајног осећања страха и туге и развоја болести. Упорне негативне емоције могу имати штетан утицај на физичко здравље особе, наглашавајући повезаност ума и тела и важност емоционалног благостања у одржавању општег здравља.

7. Ходање је најбољи лек за човека.

Многе студије су већ доказале предности ходања. Једноставна и редовна активност као што је ходање може имати позитиван утицај на физичко и ментално здравље. Укључивање вежбања у вашу дневну рутину и останак активни промовише опште благостање и здравље.

8. Неразуман умор предсказује болест.

Необјашњив или претерани умор може бити рани знак упозорења о предстојећој болести. Ово подстиче људе да обрате пажњу на сигнале свог тела и да не уклањају стални умор без разлога.

9. Не причајте никоме о својој болести, иначе ћете је погоршати. Разговарајте о здрављу и привући ћете здравље.

Ове речи преносе веру у моћ позитивног размишљања и утицај речи на добробит особе. Разговор о болести или задржавање на њој може погоршати стање, док фокусирање на здравље и разговор о њему може промовисати позитивно размишљање и потенцијално побољшање здравља. Ум има огроман утицај на тело, па је важно развити позитиван став.

sensa.mondo.rs

Foto: Pixabay

Related posts

Ова група људи никако не сме да једе сардине: Иако су здраве, њима може направити потпуни ХАОС СА ЗДРАВЉЕМ!

Новосадска ТВ

ДА ЛИ ЈЕ КЕТО ДИЈЕТА заиста ЗДРАВА: Студија открила ИСТИНУ! ОВО су све предности и недостаци најпопуларнијег режима исхране на свету

Новосадска ТВ

ШТА ИЗБЕГАВАТИ У КРИТИЧНОЈ ЗОНИ „ТРОУГАО СМРТИ“ НА ЛИЦУ Савети за сигурну негу

Ivona