Политика

(ФОТО) АРНО ГУЈОН НАЈАВИО ВАЖАН ПРОЈЕКАТ У последње две године објављено више од 10.000 лажних текстова о Србији, ево како ће им стати на пут

У последњих 25 месеци пласирано је више од 10.000 текстова са лажним информацијама о Србији, написао је на свом Инстаграм профилу Арно Гујон, директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију.

Србија ће до краја године оформити посебне тимове за стране медије који ће бити задужени да прате написе о нашој земљи и правовремено реагују у случају објављивања лажних вести. На овом пројекту побошљања угледа наше земље биће ангажовани медијски стручњаци са енглеског, француског, немачког и италијанског говорног подручја, пишу Новости.

-У сваком тиму ће бити по неколико новинара који ће бити или родом из тих земаља или Срби из дијаспоре који су тамо рођени, а који разумеју језик и менталитет те земље. За неке земље ћемо имати више људи, поготово за енглеско и француско говорно подручје. Њихов задатак ће бити да испрате све што се објављује на тим језицима, не само у тој земљи, већ свуда где се он користи у медијима, а да у случају лажних вести, реагују демантијима или објављивањем ауторских текстова. Такође, они ће моћи и проактивно да делују пласирањем информација из Србије које је представљају у позитивном контексту- рекао је Гујон за Новости.

Циљ новог пројекта је да се смањи број лажних објава о нашој земљи.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Arno Gujon (@arno.gujon)

novosadska.tv/novosti.rs

Foto: Screenshot YouTube RTS Beogradska hronika Jutarnji program

Related posts

ОВО СУ ЗВАНИЧНО НАЈПОПУЛАРНИЈА ИМЕНА ЗА ДЕЦУ У СРБИЈИ Статистика рекла јасно- ВАСИЛИЈЕ на трећем месту, ДУЊА на другом

Ivona

Брнабић са Лин Вуом: Отварају се нова поља за сарадњу Србије и Кине

Новосадска ТВ

ЛЕТО СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ! И данас сунчано и ВЕОМА ТОПЛО, температура до 37 степени

Новосадска ТВ