Спорт

Пораз фудбалера Звезде од Бодеа, Мимовић сачувао наду за пласман у Лигу шампиона

Фудбалери Црвене звезде поражени су синоћ од норвешког Боде Глимта резултатом 2:1 у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона.

Голове су постигли Оден Бјертфут у 52. и Исак Мата у 62. минуту, а за Звезду „резервиста“ Огњен Мимовић у 75. минуту.

Од самог почетка било је јасно да је Звездин тренер Владан Милојевић као основни циљ поставио да се одбрани, а у нападу „шта се уради – уради“.

У првом полувремену Фредрик Шеволд је сјајним ударцем са двадесетак метара у 37. минуту погодио пречку, док је седам минута касније поништен погодак Шерифа Ндиајеа због „малог“ офсајда.

У наставку после само пет минута игре велику прилику за Норвежане пропустио је Јенс Петер Хауге, да би већ у следећем нападу дефанзивац Бјертуфт искористио грешку црвено-белих и главом савладао несигурног Марка Илића, који је изашао и закаснио да интервенише.

Звезда је после примљеног гола кренула нешто офанзивније, али је после одличног контранапада у 62. минуту Исак Мата фантастично шутирао са десне стране и погодио под пречку Илићевог гола.

Милојевић је реаговао и уместо Ивана Илића и Ндиајеа на терен послао Фелисија Милсона и Бруна Дуартеа, претходно и Огњена Мимовића уместо Милана Родића.

Уследиле су шансе за Питера Олањинку и Мирка Иванића, да би „гол наде“ постигао Мимовић после центаршута Ин-Бома Хванга.

Реванш меч игра се на Маракани 28. августа од 21 сат.

 

Related posts

ФУДБАЛЕРИ ЗВЕЗДЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА, Дуарте и Спајић срушили Боде Глимт на Маракани

Новосадска ТВ

РОНАЛДО ОБОРИО НОВИ РЕКОРД Ево о чему је реч, а није о фудбалу

Ivona

Фудбалери Радничког и Војводине одиграли 2:2

Новосадска ТВ