СпортСрбија

Вучић УРУЧИО ПАРАОЛИМПИЈЦИМА ДРЖАВНУ ЗАСТАВУ коју ће носити у Паризу

Председник Александар Вучић свечано је данас уручио спортистима и члановима Параолимпијског тима Србије државну заставу коју ће носити на Параолимпијским играма у Паризу и поручио им је да је њихова одлучност инспирација за све нас.

Вучић им је захвалио на труду и љубави према отаџбини и на њиховој посвећености.

„Данас је дан испуњен емоцијама. Окупили смо се да испратимо наше хероје који ће представљати Србију на Параолимпијским играма у Паризу“, рекао је Вучић у Председништву Србије.

Вучић је навео да су на свим претходним играма показали шта значи истрајност, пожртвованост и родољубље.

„Из Пекинга сте донели две сребрне медаље, из Лондона пет медаља, од којих две златне, из Рија девет медаља, из Токија шест медаља. Овог пута наша делегација од 54 људи, 23 спортиста, такмичиће се у осам области спорта. Верујемо у вас и знамо да ћете се свим срцем борити за своју земљу“, рекао је Вучић.

Он је додао да Република Србија препознаје значај параолимпизма и са поносом истиче да наша земља подједнако, као и у случају олимпијаца, издваја значајне средства за националне пензије и стипендије параолимпијаца.

„Тиме желимо да покажемо колико вреднујемо и поштујемо вашу посвећеност, ваш рад, труд и љубав према отаџбини. Желим вам успех у Паризу и да се вратите са медаљама и успесима које сте себи пожелели и које сте пожелели нашој земљи“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да су награде које је држава Србија наменила за параолимпијце који освоје медаље исте као и за олимпијце и да су међу највећима у свету.

„Желим да нам буџет буде празнији по вашем повратку са Паралимпијских игара. Желим вам много победа, много радости, али и ако их не буде знајте да смо увек уз вас. Доћи ће нове игре када ћете моћи поново да побеђујете“, поручио је Вучић.

Параолимпијске игре биће одржане од 28. августа од 8. септембра.

Димитријевић: Носићемо заставу Србије са поносом на Параолимпијским играма у Паризу

Изузетна ми је част што могу у име Параолимпијског комитета, а испред мојих другара спортиста параолимпијаца да се захвалим на застави коју ћемо са поносом носити и борити се за Србију, изјавио је данас параолимпијац Србије Жељко Димитријевић.

Председник Александар Вучић свечано је данас уручио спортистима и члановима Параолимпијског тима Србије државну заставу коју ће носити на Параолимпијским играма у Паризу.

Заставу је у име спортиста и чланова Параолимпијског тима Србије примио Жељко Димитријевић, који ће се на Играма у Паризу такмичити у параатлетици у бацању чуња.

Димитријевић је потом у знак захвалности поклонио Вучићу дрес Параолимпијског тима Србије.

„Моја порука свима је – дух параолимпизма се шири. Ово је најбоље што Србија у овом тренутку има. Даћемо срце на борилиштима, а порука за све грађане Србије је будите са нама и уз нас, а ми ћемо то на најбољи начин да вам вратимо“, додао је Димитријевић.

Србију ће на ПОИ у Паризу представљати 23 такмичара. ПОИ ће бити одржане од 28. августа од 8. септембра.

 

Фото: Танјуг Сава Радовановић

 

 

 

Related posts

Градоначелник Ђурић: Настављамо где је Милош Вучевић стао, ово је политика континуитета. Незапосленост у Новом Саду на историјском минимуму

Новосадска ТВ

Вучевић:Заједничку листу са СНС подржало 14 странака и удружења

Новосадска ТВ

Вучић: За 14 дана биће исплаћене све пензије увећане за 14,8 одсто

Новосадска ТВ