Забава

Овај детаљ у кући одраз је НЕУКУСА И НЕМАШТИНЕ: Многи га имају у соби, а он открива да сте сиромашни

Сви желимо да се у свом дому осећамо што пријатније и да га улепшамо по сопственом укусу, без претераног ослањања на трендове или смернице стручњака за уређење дома. Међутим, у жељи да оставимо лични печат, често правимо одређене грешке које су велики минус јер уместо да покажу ко смо, откривају нешто што никако не би желели.

Наиме, постоје ствари у кући који једноставно показују да немате стила и да сте сиромашни, било духом било материјално. Експерт Вилијем Хенсон открио је како постоји неколико предмета у стану који одају да живите у немаштини.

Сатенска постељина у боји

„Већина људи мисли да је сатенска постељина, нарочито црна, врхунац луксуза, а заправо је врхунац неукуса. Постељина треба да буде квалитетна, од памука, лана или мешавине оба. Свила и сатен су за простаке и умишљене плејбоје“ – каже Хенсон, и на то немамо шта да додамо. А онда је проширио списак:

Плишане лутке

Мислите да је баш слатко што и даље чувате своје успомене у виду плишаних животиња? Хенсон се не слаже, а каже да је врхунац неукуса када нека од тих животиња у шапама држи срце, цвеће и љубавне изјаве.

Огромна огледала

Огромна огледала на неуобичајеним местима су вулгарна. Она вриште да сте нарцис, и не само то. Није се још родила особа која је поставила огледала на плафон спаваће собе, а која заиста изгледа тако добро како мисли да изгледа. Заправо, што је веће огледало, то је обично особа ружнија – тврди овај експерт.

Намештај од стакла

“Одржавање таквог намештаја је таква гњаважа да о томе не вреди ни размислити, а камоли купити то. Уосталом, такав намештај је резервисан само за нижу класу. Само храст или махагони“, саветује експерт.

Гомила јастука

“Очигледно је да сте себи једном приуштили летовање у Дубаију па сте пуни утисака. Да скратим причу, што више јастучића имате, то сте беднији’ – закључио је он на крају.

 

Фото: Pixabay