Србија

Интензивиране активности Националног контакт центра за безбедност деце на интернету

У оквиру Дигиталног летњег каравана стручњаци Националног контакт центра Министарства информисања и телекомуникација за безбедност деце на интернету одржали су током летњег распуста десетине образовних програма у спортским камповима широм Србије.

Стотине деце, полазника кампова, добило је могућност да кроз интерактивна предавања спозна начине за безбедно коришћење интернета.

Већ у првим данима наступајуће школске године Национални контакт центар наставља са посвећеним радом на јачању свести о безбедности деце на интернету и неизмерној важности развијања вештина дигиталне писмености у циљу заштите од опасности у дигиталном свету.

У сусрет предстојећој школској години у пуном интензитету окончавају се припреме на осмишљавању и реализацији нових активности Националног контакт центра који ће своје образовне програме по први пут реализовати и у Републици Српској.

Током читаве наступајуће школске године ученици, њихови наставници и родитељи у целој Србији и Српској имаће прилику да стекну знања о начинима безбедног коришћења интернета, и то посредством различитих програма, радионица и стручних обука које Национални контакт центар реализује у сарадњи са великим бројем основних и средњих школа, ученичких домова, установа културе и социјалне заштите, удружења грађана и другим партнерима.

Министарство информисања и телекомуникација са поносом указује и на то да је неколико држава, попут Израела, препознало резултате нашег Националног контакт центра за безбедност деце на интернету и изразило интерес да истоветне програме организују и у својим државама. Две националне платформе, под називом ,,Паметно и безбедно” и ,,Чувам те”, чије активности реализују стручњаци Националног контакт центра тако ће по први пут прећи границе наше земље и допрети до деце у неколико држава што представља велико признање целокупном тиму Министарства.

Уочи наступајућег почетка школске године Министарство информисања и телекомуникација свим ученицима и њиховим наставницима жели да она протекне у стицању знања и вештина, дружењу и бројним успесима, али и уз поруку ,,Чувам те” и ,,Паметно и безбедно”.

У случају да вас било ко малтретира, узнемирава, вређа или на било који начин угрожава вашу безбедност на интернету, Контакт центру се можете обратити путем добро познатог броја телефона 19833. Позиви су бесплатни и анонимни.

 

Фото: Министарство информисања и телекомуникација

 

Related posts

(ФОТО) Министар Ристић свечано отворио Форум за економску и трговинску сарадњу између Србије и Кине

Новосадска ТВ

Државни секретар у Министарству информисања досадашњи главни уредник „Косово онлајна“

Новосадска ТВ

Ристић: КУЛТУРА ЈЕ ЧУВАР НАРОДНОГ БИЋА, председник и влада посвећени њеном очувању

Новосадска ТВ