Свет

ПОКУШАЛИ ДА НАЂУ „БОГОРОДИЧИНЕ ЗМИЈЕ“, ПА ПОКУПИЛИ ОТРОВНИЦУ Једва остали живи уочи великог празника

Инциденти са уједима гмизаваца у Грчкој су у порасту. Овога пута три мушкарца су у Аргинији угризле змије, а према информацијама змија их је угризла док су покушавали да пронађу “Богородичине змије“.

Тројица мушкараца су одмах пребачена у Општу болницу Кефалонија где су добили противотров, а сада су доброг здравља и њихови животи нису у опасности.

Требало је да сакупе змије са поља и донесу их у цркву Богородице Фидусе (фиди – змија на грчком), уочи празника Велика Госпојина на острву Кефалонија у Јонском мору.

Међутим, тројица мушкараца су случајно покупила и змију која их је ујела и због које су завршили у болници.

Мушкарци су тражили змије у селу Аргинија, у близини цркве где се “чудо“ дешава сваког 14. августа.

Према “верском предању“, мале црно-беле змије са знаком крста на глави, “свете змије” добровољно се појављују у цркви и наводно исцјељују људе или им преносе благослов.

Овога пута, “чудо“ се изјаловило и змија је запретила да поквари догађај.

На самом крају, догађај није покварен и змије су се поново појавиле уочи Успења Господњег. Гомиле верника су се сјатиле у цркву и сви су били срећни – осим тројице мушкараца у болници, преноси „Атв“.

Курир.рс/ Независне новине

Foto: Pexels

Related posts

НА ШОПИНГ ЗАБОРАВИТЕ, СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ГУЖВЕ НА ПУТЕВИМА! Грци сутра славе Велику Госпојину, све ће бити затворено, а ево где су НАЈКРИТИЧНИЈЕ ТАЧКЕ

Ivona

(ВИДЕО) СРБИ У ГРЧКОЈ НАШЛИ ХИТ РЕШЕЊЕ На плажи насмејали све око себе, сви извадили телефоне

Ivona