Забава

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПРЕМАЊЕ ВЕЧЕРЕ Ово је рецепт наших бака за најлепше палачинке

Палачинке су омиљена посластица већини људи; праве се брзо и лако и можемо да их сервирамо на десетине начине – укусне су и у сланој и слаткој варијанти, па чак и када су празне! И док неке домаћице имају тачну рецептуру коју поштују, многи палачинке припремају онако, од ока, па није ни чудо што се често деси да тесто буде жилаво или да се распада током печења.

Но, постоји одличан, стари рецепт за палачинке које ће увек испасти савршено танке и мекане и неће се цепати. За ову смесу биће вам потребне уобичајене намирнице – брашно, млеко, јаја и уље, али је цака у тачном односу ових састојака и додавању вреле воде на крају!

Дакле, ево старинског рецепта наших бака за палачинке са којим никада нема грешке и успева баш сваки пут. Чаролија је у једноставности!

Потребни састојци:

3 јаја
2 шоље млека
1 шоља вреле воде
1, 5 шоља брашна
5 кашика уља
со и шећер по укусу

Припрема:

Разбијте јаја у дубокој посуди, додајте со и шећер. Мутите жицом док не добијете пенасту смесу. Сипајте млеко, а затим постепено додајте брашно и добро мешајте све док не нестане грудвица. Додајте кључалу воду и оставите да смеса одстоји 15 минута. На крају додајте уље и пеците на тигању.

zena.blic.rs

Foto: Pexels

Related posts

ЗА ПОЧЕТНИКЕ У КУХИЊИ, АЛИ И ОНЕ ИСКУСНИЈЕ Савршене коцке са чоколадом које се спремају за 10 минута

Ivona

ОВЕ КИФЛИЦЕ СЕ НЕ МЕСЕ Доносимо вам рецепт за посластицу МЕКУ КАО ДУША

Ivona

ЗА ПОСТ, ЗА МРШАВЉЕЊЕ И ЗА БРЗИ ОБРОК За вас имамо ТРИ рецепта за ручак од тиквица

Ivona