Забава

Отац Предраг Поповић открио која је прва ствар коју ЂАВО РАДИ КАДА УЂЕ У ЧОВЕКА! Ове речи НИКАКО не треба да изговарамо

Отац Предраг Поповић је веома популаран на друштвеним мрежама где говори о важним ствари које се тичу породице, традиције, живота и вере. Већина ствари које отац Предраг каже буду испраћене, па тако је било и овај пут. Наиме, он је говорио о опасностима које са собом носи самоћа и изговарање реченице „не треба ми нико“.

Отац Предраг Поповић објаснио је да нас ђаво одваја од суштине кад кажемо да нам у животу не треба нико.

„Мени не треба нико. Само ја и Бог. Ово размишљање са собом носи бројне замке јер се на тај начин одвајамо од породице, постајемо лењи и нама је лакше управљавати без опирања. На тај начин човек учи да воли самоћу, а такав однос према животу може бити опасан“, истакао је.

Према његовим речима, у овим тренуцима човек и даље мисли да служи Богу, али да то заправо није тако.

„Ђаво је тиме ударио на суштину спасења човека, а човек и даље утисак да је Божји и да служи Богу. После тога је све веома лако“, рекао је.

Он је објаснио и шта се дешава кад се човек одвоји од суштине и колико је важно да тај исти човек буде уз своје ближње и своју породицу да би у будућности просперирао, а не утонуо у летаргију сопственог живота.

„Кад човек изађе из заједнице, кад човек изађе из породице, веома је лако њиме манипулисати. Прва ствар коју ђаво ради када уђе у човека јесте то да га одваја од породице. И човек почиње да воли да је сам и у својим мислима“, закључио је и додао за крај да не изговарамо и не помишљамо да нам у животу не треба нико.

zena.blic.rs

Foto: Pexels

Related posts

(ФОТО) ДЕСИЛО СЕ ЧУДО У МАНАСТИРУ ТУМАНЕ Брачни пар из Сомбора добио дечака након посете најлепшој српској светињи

Ivona

ДАН СВЕТОГ ЛАВРЕНТИЈА: Славље пожртвованости у знаку светитељевих чуда – за један обичај везује се лепо веровање

Новосадска ТВ

Данас славимо велике свеце мученике и догађаје хришћанске вере! Важан празник за све православце: Битно је испоштовати само један обичај

Новосадска ТВ