Србија

СИНОЋ ГА ДОЧЕКАЛИ НА ТЕРАСИ, А МАЛО КО ЗНА ДА ЈЕ ОДРАСТАО У НОВОСАДСКОЈ УЛИЦИ У ПИРОТУ Ево и како је наш Пешић добио надимак Кари

Svetislav Pešić na konferenciji

Наши најбољи олимпијци синоћ су дочекани на грандиозном дочеку на тераси Старог двора у престоници, а међу њима био је и Светислав Пешић, селектор кошаркаша. 

Светислав Пешић, некадашњи српски кошаркаш, а сада тренер, попео се синоћ на терасу пред више десетина хиљада људи, након што је у Паризу освојио бронзу са својом репрезентацијом.

Међутим, мало ко зна да је Светислав одрастао у Новосадској улици, у родном Пироту, а његова улица била је место окупљања друштва из краја.

-У то време ко није имао надимак у Пироту, тај је био крајње сумњив. Ја сам свој заслужио на „сцени“ у нашој улици, док сам препричавао један филм у ком је иград Хари Белафонте. Прексртио сам га у Кари и тако сам постао Кари. Тако ме и данас зову пријатељи- написао је Пешић у својој књизи „Моја игра мој пут“.

Ако га тако зову пријатељи, онда му је цела нација пријатељ.

novosadska.tv

Related posts

(ВИДЕО) Златна боксерка Олимпијаде, која је направила буру на мрежама, објавила снимак нашминкана и исфенирана: Запушила уста свима

Ivona

(ФОТО) КАПА ДОЛЕ Освојила ОЛИМПИЈСКУ МЕДАЉУ, па виђена у РЕСТОРАНУ РОДИТЕЉА како ПОСЛУЖУЈЕ ЉУДЕ

Ivona

БАСКЕТАШИ ДЕКЛАСИРАЛИ ШВАЈЦАРСКУ за шесто узастопно ФИНАЛЕ!

Новосадска ТВ