Политика

Вучић: Са Карнером о бројним темама и геополитичким тензијама и војним сукобима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је са аустријским министром унутрашњих послова Герхардом Карнером имао одличан разговор, као и да су разговарали о питањима регионалне безбедности, посебно имајући у виду да се Европа последњих година суочава са значајним безбедносним изазовима који су погоршани обрасцима миграција изазваним ратом и сукобима у окружењу.

Он је на инстаграм профилу „будуцностсрбијеав“ написао да се захвалио Аустрији на партнерској подршци у спровођењу мера заштите границе и поновио посвећеност Србије јачању сарадње у овој области.

„Нагласио сам да су текуц́е геополитичке тензије и војни сукоби генерално довели до повец́ане неизвесности и потенцијалних ризика од тероризма и радикализације, као и да оваква динамика догађаја додатно усложњава безбедносне оквире и захтева координисан приступ како би се решили непосредни безбедносни проблеми“, рекао је Вучић.

Додао је и да је тема разговора било и даље унапређење билатералних односа и заједнички пројекти који ће допринети већој стабилности у региону, али и да је изразио задовољство због добрих односа са Аустријом и захвалио на подршци коју та земља пружа Србији на њеном европском путу.

 

Фото; Танјуг, Јадранка Илић

Related posts

У Србији данас сунчано и веома топло, температура до 37 степени

Новосадска ТВ

Вучић: За 100 година ће у уџбеницима писати како је мала земља победила моћне

Новосадска ТВ

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Приштина никад није желела стварни дијалог и разговор, први и основни циљ је протеривање Срба и уништење српског народа на КиМ

Новосадска ТВ