Спорт

Друга медаља за Србију на ОИ, Ђоковић победио Музетија за пласман у финале

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале на Олимпијским играма у Паризу, пошто је вечерас у полуфиналу победио Италијана Лоренца Музетија резултатом 6:4, 6:2.

Ђоковић је победом обезбедио другу медаљу за Србију на ОИ.

Српски тенисер ће у недељу за златну медаљу играти против Шпанца Карлоса Алкараза.

Ђоковић је први пут ушао у финале на ОИ, има једну бронзану медаљу и два четврта места.

Меч је трајао један сат и 50 минута. Ђоковић је други тенисер света, док је Музети 16. играч на АТП листи.

Ђоковић је у трећем гему првог сета спасио брејк лопту. Затим је Музети у следећем гему спасио четри брејк лопте.У десетом гему Ђоковић користи брејк лопту и осваја први сет.Оба тенисера су у прва четири гема другог сета направила по два брејка.Ђоковић у шестом гему прави нови брејк који је успешно сачувао до краја сета и меча.

Ђоковић: Идем на злато, нисам се задовољио финалом, у недељу ме чека велики изазов

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је вечерас да се није задовољио пласманом у финале Олимпијских игара у Паризу, као и да га у недељу против Шпанца Карлоса Алкараза чека велики изазов.

Ђоковић се вечерас пласирао у финале на Олимпијским играма у Паризу, пошто је у полуфиналу победио Италијана Лоренца Музетија резултатом 6:4, 6:2.

„Тешко је сада сабрати све емоције, ово су ми пете Игре, први пут сам успео да уђем у финале. Три пута сам губио полуфинале, нећу да станем овде, идем на злато, нисам се задовољио. Морам да прославим онако како доликује пласман у финале, обезбедио сам медаљу за Србију. Увек на себе ставим највећи притисак и очекивања. Говорили су ми ниси играо финале ОИ, ниси Србији донео злато или сребро. Надам се да сам обрадовао навијаче у Србији и надам се најбољем у финалу“, рекао је Ђоковић за РТС.

Он је пласманом у финале обезбедио другу медаљу за Србију на ОИ.Српски тенисер ће у недељу за златну медаљу играти против Шпанца Карлоса Алкараза.

„Надам се најбољем издању до сад, нисам изгубио сет, није ни он, знам шта представља тај изазов, најтежи меч до сад. У финалу сам ОИ, дозволите ми да славим“, додао је Ђоковић.Он је први пут ушао у финале на ОИ, а има једну бронзану медаљу и два четврта места.

 

Фото: Танјуг Страхиња Аћимовић

 

Related posts

Вучић дочекао премијера Баварске на аеродрому „Никола Тесла“

Новосадска ТВ

Ђедовић: У марту или априлу нови позив за субвенције за енергетску ефикасност

Новосадска ТВ

Вучевић и Глишић обишли чланове СНС-а у Поморавском и Шумадијском округу

Новосадска ТВ