Спорт

Први дан ОИ у Паризу – Ђоковић одлично стартовао, Микец најбољи у квалификацијама

Првог такмичарског дана на Олимпијским играма у Паризу, најбољи резултат српских спортиста остварио је стрелац Дамир Микец, који се пласирао у финале дисциплине ваздушни пиштољ 10 метара.

Микец је у квалификацијама имао најбољи резултат и у страшњем финалу, које почиње у 9:30 часова, биће у групи фаворита за освајање медаља.

Успешна је била и веслачица Јована Арсић у скифу, која у својој квалификационој групи није јурила резултат, него пласман, и рутински се пласирала у четвртфинале, које је на програму у понедељак.

Веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић су у дубл скулу били четврти у групи, па ће пролазак у полуфинале морати да изборе кроз сутрашњи репесаж.

Џудисткиња Милица Николић је у првом колу категорије до 48 килограма победила Марушу Штангар из Словеније са 1:0, али је у осмини финала изгубила од Лауре Мартинез Абеленде из Шпаније. Борба је завршена резултатом 0:0, а у продужетку је Николић добила трећи жути картон, што је аутоматска дисквалификација.

Пливачка штафета у дисциплини 4×100 метара слободно, у саставу Андреј Барна, Велимир Стјепановић, Никола Аћин и Јустин Цветков, била је пета у својој квалификационој групи, што је било довољно само за 11. место.

Наша трофејна стрелкиња Зорана Аруновић није успела да прође у финале у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара, јер је у квалификацијама заузела 10 место, са два круга мање од осмопласиране. Шансу да дође до медаље имаће у мешовитом дублу са Микецом.

Новак Ђоковић је у првом колу за свега 54 минута рутински победио аустралијског тенисера Метјуа Ебдена са 6:0, 6:1, а у другом колу састаће се са Рафаелом Надалом, ако Шпанац сутра савлада Мартона Фучовича.

Боксерка Сара Ћирковић заустављена је у првом колу у бантам категорији, пошто ју је Тајланђанка Јутамас Јитпонг победила одлуком судија 4:1.

Пејовић: Пласман Микеца у финале Олимпијских игара очекиван, може да освоји злато

Четвороструки представник Србије на Олимпијским играма (ОИ) у стрељаштву Срећко Пејовић рекао је вечерас да је било очекивано да се српски стрелац Дамир Микец пласира у финале ОИ у Паризу, као и да има шансе да освоји златну медаљу, будући да је он у светском врху већ годинама уназад и да је требало само рутински да се одради оно што он већ уме, „зна и има у рукама“.

 Српска стонотенисерка Изабела Лупулеску заустављена на старту ОИ

Српска стонотенисерка Изабела Лупулеску поражена је на старту такмичења на Олимпијским играма у Паризу од Адријане Дијаз из Порторика резултатом 4:0.

Пешић пред дуел са Американцима: Кошарка није хокеј на леду, имамо наш план игре

Ако ниси спреман да се супроставиш ривалу какав је Америка, онда да не треба ни да улазиш у дворану, рекао је селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић уочи сутрашњег дуела против САД на старту Олимпијских игара.

Боксерка Сара Ћирковић поражена у првом колу на Олимпијским играма

Српска боксерка Сара Ћирковић није успела да се пласира у осмину финала на Олимпијским играма у категорији до 54 килограма, пошто је данас у првом колу поражена од Тајланђанке Јутамас Јитпонг резултатом 4:1.

Ђоковић: Одличан почетак, спремам се за потенцијални меч са Надалом

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да је одлично почео наступ на Олимпијским играма у Паризу, као и да ће да се спрема за потенцијлани меч са Шпанцем Рафаелом Надалом.

Зорана Аруновић без финала на Олимпијским играма

Репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић није успела да се пласира у финале у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара на Олимпијским играма, пошто је данас у квалификацијама заузела 10. место резултатом 575 кругова.

Мушка пливачка репрезентација Србије заузела 11. место на Олимпијским играма

Мушка пливачка штафета репрезентације Србије није успела да се пласира у финале дисциплине 4×100 метара слободним стилом, пошто је данас заузела пето место у другој полуфиналној групи резултатом 3:14,68 минута.

Српска џудисткиња Милица Николић поражена у осмини финала на Олимпијским играма

Репрезентативка Србије у џудоу Милица Николић није успела да се пласира у четвртфинале у категорији до 48 килограма, пошто је данас у осмини финала поражена од Шпанкиње Лауре Мартинез Абеленде резултатом 10:0.

Дамир Микец у финалу дисциплине ваздушни пиштољ 10 метара на Олимпијским играма

Репрезентативац Србије у стрељаштву Дамир Микец пласирао се у финале у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара, пошто је данас у квалификацијама заузео прво место резултатом 584 круга.

Арсићева у четвртфиналу олимпијског такмичења у скифу

Репрезентативка Србије у веслању Јована Арсић пласирала се у четвртфинале олимпијског такмичења у скифу.

 

Фото: Танјуг, АP Photo/Rebecca Blackwell

Related posts

Вучић сутра прима у опроштајну посету норвешког амбасадора

Новосадска ТВ

Дизел и бензин скупљи за три динара

Новосадска ТВ

ЈКП „Тржница“: Новосадски ноћни базар и Фенсерај укуса

Новосадска ТВ