Политика

Вучић: Данас кратак састанак са Макроном у Паризу, посетиће Београд у наредних 50 дана

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће данас имати кратак сусрет са председником Француске Еменуелом Макроном.

„И очекујем његову посету Београду у наредних 50 дана, најкасније и верујем да бисмо ту могли важне споразуме да постигнемо“, рекао је Вучић новинарима у Паризу.

Председник Вучић је истакао да је за Србију од изузетног значаја да гајимо добре везе и добре односе са Француском.И верујем да ћемо успети и даље да унапређујемо наше односе, додао је Вучић.

Вучић: Имаћу бројне разговоре у Паризу, најважнији са Макроном

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће током боравка у Паризу имати бројне разговоре, будући да су многи државници ту, али да је за њега најважније како ће да настави разговоре са француским председником Емануелом Макроном и да се што пре уговори његова посета Србији.

„Део мог тима тренутно разговара са његовим тимом око те посете. Покушавамо да ускладимо датуме“, рекао је Вучић новинарима у Паризу.

Он је казао да је због Олимпијских игара све препуно у Паризу, а да су он и српска делегација смештени у исти хотел где и председнице Швајцарске и Словеније, литванским председником, ирским премијером.

„Цео свет долази овде, водите разговоре са свима“, рекао је он.

Он је казао да се нада и да ће моћи да поздравим наше олимпијце који ће носити српску заставу, у зависности од временских услова.

„Надам се да ћу моћи да поздравим наше олимпијце Мају Огњеновић и Душана Мандића који ће носити српску заставу“, рекао је Вучић.

Вучић: Сутра у Паризу отварамо Српску кућу, одмах поред великог француског пављона

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће сутра у Паризу бити отворена Српска кућа која ће се налазити одмах поред Француске куће, што је огромна част и велика прилика да представимо своју земљу.

„Оно што је занимљиво, то је да смо добили најбољу могућу позицију одмах поред Француске куће. То ће бити прилика да промовишемо много ствари у Паризу. Када сте поред земље домаћина, поред њиховог великог павиљона, онда не само да је то огромна част већ и велика и изузетна прилика да представите своју земљу. Ми ћемо ту имати много програма од представљања наше кухиње до онога што ми се чини да је важније, а то је представљање наше економије и разговори са пословним партнерима“, рекао је Вучић.

Каже да ће то бити кућа за све Србе који буду у Паризу током Олимпијаде, али и велика подршка нашем олимпијском тиму.

Вучић је рекао да ће сутра на отварању Српске куће присуствовати, заједно са њим, један од најважнијих министара у влади Француске.

„И верујем да ће то бити још једна прилика да разговарамо о нашим економским односима, о свем ономе што заједничке можемо да направимо“, рекао је Вучић.

Вучић: Верујем да ће Француска одржати ред и безбедност на највишем нивоу током ОИ

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да ће Француска одржати ред и безбедност на највишем нивоу током одржавања 33. Летњих Олимпијских игара.

„Боље је предузети сваку меру безбедности, него размишљати о томе да ли можете да прошетате од ове до оне улице…То је нешто што је свакако веома важно и верујем да ће они успети да одрже то на највишем нивоу током трајања Олимпијаде“, рекао је Вучић на питање новинара да прокоментарише мере безбедности у Паризу, где ће данас присуствовати отварању ОИ.

Додао је да разуме посвећеност француске полиције свакој мери безбедности и навео да је много претњи стигло од различитих група широм света.

Вуццицх је уверен да ће Француска показати своју снагу и додаје да је број полицајаца од 40.000 који ће обезбеђивати ОИ до сада највецхи.

 

Фото: Танјуг видео

 

Related posts

Тужилаштво тражи 12 година затвора за оца дечака који је починио масовно убиство у Рибникару

Новосадска ТВ

Град Нови Сад ДАРУЈЕ БЕБЕ РОЂЕНЕ 1. ФЕБРУАРА

Новосадска ТВ

(ФОТО) ИСПРАЋЕНИ УЗ ЈЕЦАЈЕ- САХРАЊЕНА ШЕСТОЧЛАНA ПОРОДИЦA Присуствовали градоначелник Новог Сада и председник Општине Жабаљ

Ivona