Србија

Вучевић: Рекао бих да је Србија сигурнија од већине европских држава

Премијер Србије Милош Вучевић рекао је данас да је Србија безбедна држава и да сви органи прате шта се дешава како код нас тако и у региону и свету.

„Рекао бих да смо ми сигурнија од већине европских дражава. Нико не може да искључи могућност да неће бити покушаја некога да угрожава безбедност, али сам сигуран да наши органи брижљиво прате све што се дешава“, рекао је Вучевић, на питање новинара како коментарише што влада Велике Британије још увек држи на свом сајту упозорење грађанима који путују у Србију, због могућности терористичког напада након што је у јуну нападач самострелом погодио жандарма испред амбасаде Израела.

Вучевић је истакао да се не слаже са ставом Владе Велике Британије, те да мисли да српска влада и председник државе воде рачуна и о грађанима и о туристима у Србији.

„Немамо никакве показатеље да је Србија угрожена по питању екстремизма и тероризма. Наравно да анализирамо све што се дешава код нас, али и у свету“, рекао је премијер Србије.

Вучевић: Не видим разлог за смену Ђурђевић Стаменковски

Председник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је данас не види разлог за смену министарке за бригу о породици и демографију Милице Ђурђевић Стаменковски због њене изјаве о потенцирању акушерског насиља и лошег стања у породилиштима, наводећи да је Ђурђевић-Стаменковски на јучерашњој седници Владе ставила свој мандат на располагање.

Вучевић је рекао да је, када је реч о тој изјави, Ђурђевић Стаменковски можда неспретно поступила, али да је све било у најбољој намери.

„Ми смо јуче на Влади разговарали и она (Ђурђевић Стаменковски) се јавила и ставила свој мандат на располагање. Мој став као председника Владе је да нема разлога за смену министарке Стаменковски“, рекао је Вучевић након обиласка Центра за нуклеарну медицину Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Србије, на питање како коментарише изјаву министарке да је акушерско насиље део кампање против рађања деце у Србији.

Премијер је рекао да не види да је она „направила неки прекршај“.

„Можда је нешто испало неспретно, али урадила је свакако у најбољој намери“, истакао је Вучевић.

Оценио је да је стање у болницама, клиничким центрима и домовима здравља у Србији много боље него у многим државама Европске уније (ЕУ) и свакако много боље него што је било, али да може да буде боље.

„То багателисање и давање могућности да и лаици уче о струци и стручним темама нас води често у пут странпутице и замагљивање истине. Не свиђа ми се кампања која је одједанпут покренута, као да је неко одједном буквално стиснуо неко дугме, распламсала се прича каква је исхрана у породилиштима“, рекао је Вучевић.

Он је додао да је интересантно да то покренуто баш када се десио технички квар система за климатизацију у породилишту Народни фронт, за који истиче да је поправљен у року од 48 сати.

Ђурђевић Стаменковски је пре неколико дана изјавила за ТВ Прва да се последњих 20 година у Србији води кампања против рађања деце и да је то део глобалне агенде, због чега се потенцира акушерско насиље и лоше стање у породилиштима и лоша храна.

Она је дан након те изјаве на свом налогу на Инстаграму навела да је њена изјава извучена из контекста.

„Речи које сам изнела на ову тему у потпуности су истргнуте из контекста и са намером пласиране у јавност на потпуно погрешан начин“, навела је Ђурђевић Стаменковски.

 

Фото: Танјуг Сава Радовановић

 

Related posts

Међугодишња инфлација од априла у паду, до краја године око осам одсто

Новосадска ТВ

Председник Вучић обишао породице убијених у Младеновцу и Смедереву

Новосадска ТВ

ИЗБОРИ 2023: У поноћ почела изборна тишина, трајаће до недеље у 20 сати

Новосадска ТВ