Друштво

Тамара Вучић обишла Индустријски и Биотехнолошки парк Краљевине Есватини

Током посете Краљевини Есватини, домаћини су супругу председника Србије Тамару Вучић и делегацију Србије упознали са радом и капацитетима Индустријског парка, посебно са производњом и прерадом меса.

Уследила је и посета Биотехнолошком парку, где је представљен пројекат Владе Есватинија са посебним освртом на дигитализацију и инфомационе технологије.

Супруга председника Србије и чланови српске делегације присуствовали су и презентацији хуманитарног рада краљице мајке Нтфомби Тфвале и њене фондације.

„Један од пројеката ове организације посвећен је очувању културног наслеђа и оснаживање жена из руралних подручја да буду активне учеснице у овом процесу. Упознали смо се са производима из домаће радиности и ручног рада. У том смислу, посетили смо производњу свећа које привлаче пажњу шарама, бојом и различитим облицима“, истакла је Тамара Вучић.

Српска делегација посету је завршила обиласком Милвејн резервата, као и културног села, где су им представљени обичаји и навике некадашњих становника Краљевине Есватини.

 

Фото: Танјуг Марко Ђоковић