Политика

Вучевић: Србија далеко јача него раније, о томе говоре чињенице

Председник Владе Милош Вучевић поручио је у Скупштини да је Србија данас далеко јача држава него што је била и да је сигуран да ће бити још боља захваљујући народу и одлучној политици која се води.

„Данас је стање у здравству, просвети, одбрани неупоредиво боље него што је било. Да ли је све идеално, није, али радимо да буде боље“, рекао је Вучевић одговарајући посланику Милошу Парандиловићу из посланичке групе Народни покрет Србије – Ново лице Србије.

Како је Вучевић навео, Парандиловић је својим излагањем успео да постигне „завидан број децибела“, али и да се ниједном речју не посвети дневном реду парламента.

„Ниједна тачка вам није битна, а знате ли зашто, зато што га нисте ни погледали. Научили сте овај текст да испаднете много храбри и дрчни, а избацујете гомилу неистина“, навео је Вучевић.

Премијер је истакао да је Србија данас далеко јача држава него што је била.

„Да ли је најјача? Није. Да ли треба да буде боља? Свакако треба. Да ли је све идеално? Није идеално. Радимо да буде боље, да буде оптималније. Али да упоредите стање пре овога и данашње стање, немогуће је без јасне фактографије, без бројева, чињеница“, истакао је Вучевић.

Парандиловић је, према речима Вучевића, изнео гомилу неистина, а међу њима и ту да се данас бежи главом без обзира из Србије, што како је нагласио, није тачно, јер одлази далеко мање грађана, а миграције су данас светски трендови.

„Млади људи данас много мање одлазе него што су некада одлазили. Миграције су, нажалост или на срећу, светски тренд на срећу. То не може ниједна држава спречити. Али да причате да се данас бежи из државе главом без обзира је пре свега, неодговорно, неозбиљно, нетачно, али и злурадо“, нагласио је Вучевић.

Он је оценио да се на тај начин суштински промовише идеја да људи треба да беже из Србије.

„Требало је да позовете народ да остане овде, па да се избори политички да Србија буде боље, ако ви верујете да треба да буде боље или другачије од онога што је данас, а не да позивате народа да беже из своје државе“, рекао је Вучевић.

Вучевић је подсетио да је Парандиловић током локалних избора 2016. у Прибоју био на листи заједно са СНС-ом.

„Јел’ сте ви то сада позвани да критикујете ову власт коју сте подржавали, оно што сте ви бранили, јер сте 2016. године били са нама на листи.  Били сте посебно поносни што сте кандидат за локалне изборе у Прибоју. Додуше, не много успешно, али онда смо се разишли свако на своју страну, хвала Богу. Хвала вам што сте отишли од нас и што сте са овом политичком групацијом која је Србију уништавала деценијама“, истакао је Вучевић, додајући да због свог васпитања и функције на увреде не одговара увредама.

Парандиловић је током излагања тврдио да млади људи, доктори, професори одлазе из Србије у „стампеду“, а појединачно је критиковао и рад представника власти.

Посланица Јединствене Србије (ЈС) Загорка Алексић рекла је да ће та посланичка група подржати Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа као и остале предлоге који су на дневном реду.

„Много је важних предлога закона данас на дневном реду, али ипак бих испред ЈС издвојила тачку под редним бројем 1. Декларацију о заштити националних и политичких права српског народа у Србији и Републици Српској, јер сматрамо да има историјски карактер“, рекла је Алексић.

Она је додала да је као чланица недавно формираног парламентарног форума Србије и Републике Српске присуствовала доношењу декларацији у Парламенту Републике Српске и нагласила да је то био достојанствен чин.

„Декларација је подржана огромном већином. И у Републици Српској постоје разлике и мимоилажења страначких опонената, али чини се да је наш народ преко Дрине препознао када је време за стављање разлика по страни“, нагласила је Алексић.

Посланица посланичке групе Србија центар (Срце) Татјана Марковић Топаловић говорила је о тачкама дневног реда које се односе на кредитно задуживању и додала да није економиста, али сматра да се онај ко има новац не задужује.

 

Фото: Танјуг Раде Прелић

 

Related posts

У пожару у Шиду страдао један радник

Новосадска ТВ

Промовисана 45. класа полазника Центра за основну полицијску обуку

Новосадска ТВ

Вучић: До сада предато више од 3.000 комада орузжа и кратких и дугих цеви

Новосадска ТВ