Политика

Вучић: Сутра отварамо пробну производњу електричне „фијат гранде панде“ у Крагујевцу

Председник Александар Вучић изјавио је да ће сутра у Крагујевцу Стелантис покренути пробну производњу новог електричног модела „фијат гранде панде“, као и да ће за два месеца кренути и серијска производња.

„Сутра је велики дан. Карлос Тавареш (извршни директор Стелантиса) је један од тројице најмоћнијих европских директора, менаджера, ЦЕО-а. Долази у Србију, отворамо пробну производњу ‘фијат гранде панде’ и онда за два месеца то креће у серијску производњу“, рекао је Вучић у емисији Хит твит на Пинку.

Нагласио је да су то огромне ствари за Србију, јер ће и на основу тога бити повећане плате и пензије.

Вучић:Меморандум о критичним сировинама са ЕУ велика прилика за Србију, али и цео регион

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је потписани Меморандум са ЕУ о критичним сировинама одлична ствар и велика прилика за Србију, али и цео регион.

То је шанса генерације, нагласио је Вучић у емисији Хит твит на Пинку.

Он је истакао да су поједине земље успеле да се уздигну од најсиромашнијих до најбогатијих заваљујући томе што су њихови лидери доносили праве и одговорне одлуке.

„Важно је да се доносе одлуке у складу са интересима земље, а не партијским и личним. Ово је велика шанса за нашу земљу. Имали смо много пропуштених прилика, немам проблем да кажем“, рекао је Вучић.

Каже да по томе како су медији у региону извештавали о томе што је Србија потписала Меморандум са ЕУ може да се види да је Србија тиме урадила одличну ствар.

„О суштини и о посебним економским последицама није било ни речи. И по томе је било довољно да схватите и разумете колико их је то заболело и колико им то смета. У нормалном региону и нормалном окружењу били би задовољни јер део ствари мора да буде аутсорсован и њихове компаније би могле да раде, да запошљавају људе“, рекао је Вучић.

Вучић:Европа није забринута због санкција РУС,већ мог става према Европи

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Србија не одустаје од европског пута, али да у Европи не брину око тога шта је Србија урадила или не, већ због његовог става и да ли верује у европску будућност.

Он је то рекао за ТВ Пинк на питање да прокоментарише коментарише писање западних медија да ли долазак немачког канцелара Олафа Шолца значи промену положаја Србије у смислу увођења санкција Русији.

„У Европи су забринути не због онога што Србија стварно ради или не, а доста је урадила на приближавању јединственом евопском тржишту и то ћемо одлукама владе почетком августа потврдити и бићемо прва земља која је све прихватила у складу са врло тешким путем који мора да се прође.

Не брине њих то, није ни то што пишу да смо руски агенти, њих брине мој однос, они нису сигурни да ли ја верујем у европску будућност, јер мисле да ако бих ја то гурао, брже бисмо завршили“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је важно да Србија обавља своје реформске задатке, као и да је он на челу независне и суверене земље која има своје интересе на различитим странама света, али не одустаје од европског пута.

„Ако је моје виђење ситуације у Украјини другачије не значи да смо непријатељи. У Лондону сам чуо, згазићемо Русе само што нисмо, ујединућемо се, шта би нам Черчил рекао. Нисам хтео да им кажем и колико су далеко од Черчила. Има неких који себи дају за право да се називају Черчиловим наследницима, а немају појма шта се дешава на терену, чак и када их питам. Онда ми кажу шта ти Путин каже „, навео је Вучић.

Он је додао и да са руским председником Владимиром Путином није разговарао две и по године и да Путин води рачуна о позицији Србије, односно да из тог угла не жели да тражи ту врсту разговора да не би тиме угрозио Вучића.

Он је оценио и да је украјински председник Володимир Зеленски три пута више „при себи“ него многи други са којима је разговарао у Лондону.

„Боље зна какво је стање на терену. Лако је када неко други гине, а Украјинци гину сваки дан. Што се тиче санкција сматрам да смо донели исправну одлуку“, рекао је Вучић

Вучић:Око литијума ће се водити ратови, неки ће бити успешнији, неки да заостају

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће се око литијума „водити ратови“, јер ће неке земље бити много успешније, а неке ће да заостају.

На питање да ли се српске службе безбедности суочавају са претњама и изазовима, јер када се погледа све што се дешава око литијума, може да се закључи да је то један хибридни рат, и да ли је могуће, да Србија ојача службе безбедности, Вучић је рекао да је то тешко питање и да смо ми мали у односу на те велике, те да је много било и сукоба унутар различитих западних служби.

„Тачно је да су Американци радили заједно са Немцима…Али компликовани су односи тамо. Неки су ми у Европи замерили што само са Немцима, неки што смо са овима. Ми објаснимо да је то са Европском унијом. Није једноставно. Није једноставно ни са те стране“, рекао је Вучић на ТВ Пинк.

Како је додао, важно је да се сачувају суштински витални интереси и да у нашим службама раде вредни, добри, поуздани људи и контрообавештајно и обавештајно на страном фактору и то колико могу да учине – то учине.

„Али је ово баш много компликовано. Око овога, као што сам рекао, водиће се ратови. У правом смислу те речи, много новца је у игри и неке земље ће постати много успешније, неке земље ће да заостају у међувремену, тако да биће велика мука“, рекао је Вучић.

Фото: Танјуг, Јадранка Илић

 

Related posts

Потписани уговори за набавку и модернизацију сложених борбених платформи у вредности од око 13,5 милијарди динара

Новосадска ТВ

СПЦ и верници данас славе Светог Трифуна, за друге је то Дан заљубљених

Новосадска ТВ

У Србији данас ОБЛАЧНО И ХЛАДНО С КИШОМ И ЛОКАЛНИМ ПЉУСКОВИМА

Новосадска ТВ