Политика

Вучић: Дан који ће дати снажан замах јачању односа Србије и Немачке

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће данас у Београду са немачким канцеларом Олафом Шолцом разговарати о питањима од великог значаја за Србију, истичући да ће данашњи дан умногоме „утицати на бројне аспекте будућности“ Србије и дати „снажан замах јачању односа између Србије и Немачке“.

„Важан радни дан је пред нама, дан који ће умногоме утицати на бројне аспекте будућности наше земље и који ће дати снажан замах јачању односа између Србије и Немачке. Са канцеларом Шолцом разговараћу и о другим питањима од великог значаја за Србију, уверен да оно што радимо данас, поставља чврст темељ за будућност не само наших билатералних односа, већ и јачања сарадње и повезивања у региону“, написао је Вучић на Инстаграму након што је у Палати Србија дочекао Шолца, који је синоћ стигао у Београд.

У току је радни доручак који је председник приредио за немачког канцелара, а потом ће уследити састанак Вучића и Шолца.
Затим ће бити одржана пленарна сесија или Самит о критичним сировинама Србије, на којем ће учестовати председник Вучић, немачки канцелар Шолц и потпредседник Европске комисије и европски комесар за међуинституционалне односе и стратешко предвиђање Марош Шефчович.
Србија и ЕУ потписаће Меморандум о разумевању о стратешком партнерству о одрживим сировинама, ланцима производње батерија и електричним возилима.
Након церемоније потписивања меморандума предвиђене су изјаве за медије Вучића, Шолца и Шефчовича.

Немачког канцелара Шолца синоћ је на аеродрому „Никола Тесла“ у Београду дочекао председник Вучић, који је навео да током данашњих разговора очекује договоре који ће представљати прекретницу за Србију на њеном путу још бржег економског раста.
Поред председника Вучића, дочеку су присуствовали и председница Народне скупштине Ана Брнабић, министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, амбасадорка Немачке у Београду Анке Конрад, као и амбасадорка Србије у Берлину Снежана Јанковић.
Вучић се јуче сусрео са немачким канцеларом Шолцом на отварању четвртог Самита Европске политичке заједнице у Лондону.

Related posts

Вучевић: Покушај укидања динара на КиМ атак на економску безбедност Срба

Новосадска ТВ

Мали: ММФ оценио да је Србија на добром путу раста и развоја економије

Новосадска ТВ

(ВИДЕО,ФОТО) Почела са радом ПРВА ПОДЗЕМНА ЈАВНА ГАРАЖА у Новом Саду

Новосадска ТВ