Нови СадСрбија

Црвени метео-аларм у целој земљи – у Новом Саду у шест сати 25 степени

Веома изражен топлотни талас, уз дефицит падавина, наставља се и наредних дана, када ће у већини места максималне температуре бити у интервалу од 35 до 40 степени Целзијуса, уз тропске ноћи у урбаним срединама, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

У целој Србији и данас је на снази црвени метео-аларм, што значи да је време врло опасно. Више од 10 градова у Србији у биометеоролошкој прогнози Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ за данас означено је црвеном бојом, односно као веома опасни временски услови.

Црвеном бојом означени су Београд, Бечеј, Палић, Кикинда, Зрењанин, Сомбор, Нови Сад, Лозница, Ваљево, Велико Градиште, Вршац, Смедеревска Паланка, Ћуприја и Крушевац.
Како се наводи, веома опасни временски услови представљају повећану веравотнаћу за наступање тежих манифестација топлотног стреса попут топлотног осипа, топлотног едема, топлотних грчева, топлотног исцрпљења и топлотног удара.
Саветује се често мењање чисте и суве одеће, смањење интензитета физичке активности и скраћење времена изложености дејству повишене температуре, редован унос течности – чаша воде на 20 минута и обавезно тражење лекарске помоћи код несвестице.
Од петка у северним, западним и централним, а од суботе и у осталим крајевима Србије мањи пад температуре са кишом, пљусковима и грмљавином.
У Београду у шест сати 27 степени Целзијуса, у Сјеници 14 степени
У Београду је јутрос у шест сати најтоплије било у Београду, где је измерена температура 27 степени Целзијуса.
У Лозници је било 26 степени, а степен мање у Новом Саду и Зрењанину. Најсвежије је у Сјеници, где је температура у шест сати била 14 степени Целзијуса.

Related posts

Честитка министра одбране поводом Курбан бајрама

Новосадска ТВ

ОВЕ ПОГОДНОСТИ ИМАЈУ РЕГРУТИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ На годину дана рада добијају додатна четири месеца бенефицираног радног стажа

Ivona

ПРЕГОВОРИ О МИНИМАЛЦУ – Влада предлаже повећање од 8 до 10 одсто, синдикат незадовољан!

Новосадска ТВ