Политика

Вучић: Добри разговори с премијером Египта, брзо ћемо дуплирати трговинску размену

Председник Републике Србије Александар Вучић, који борави у посету Египту, састао се данас са председником Владе Арапске Републике Египат Мостафом Мадбулијем и са њим разговарао о новим пројектима на којима би две земље могле да сарађују. „Сумирали смо јуче потписане споразуме и разговарали о новим пројектима на којима би Србија и Египат могли да сарађују“, написао је Вучић на Инстаграму будуцностсрбије након састанка са Мадбулијем у новој административној престоници Египта. Председник је посебно нагласио значај интензивних контаката на нивоу министарстава и пословних удружења, чиме ће се створити још повољнији услови за размену од обостраног интереса. „Одличан састанак са премијером Египта Мадбулијем у новој административној престоници Египта, која својим опсегом и структуром надмашује бројне велике инвестиционе и грађевинске подухвате у свету“, навео је Вучић. Он је истакао да је овакав капитални пројекат уједно и показатељ економске моћи и визије једне државе и подсетио да је и пројекат Београд на води на сличан начин променио лице главног града Србије.

Вучић: Добри разговори с премијером Египта, брзо ћемо дуплирати трговинску размену

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је имао веома добре разговоре са египатским премијером Мостафам Абдулијем и да врло брзо очекује да се трговинска размена две земље повећа са 100 милиона евра на 200 милиона.

„Видели сте сарадњу привредних комора две земље које раде већ на конкретним примерима и већ су сагледали да су огромне количине свежих јабука пре у Египату плаћали по цени од 1.250 долара, а да је просечна цена по којој смо ми извозили у свет била 776 долара по тони. Дакле, тако да тражимо простор свуда, да и наши људи могу да обезбеде сигурно тржиште за своје производе, а да Египћани не само да не изгубе на цени, већ да омогуће по истом квалитета робу по нешто нижим ценама“, рекао је Вучић новинарима после египатско-српског пословног форума и додао:

„Важно је успостављање авио линије између Београда и Каира, а покушаћемо и Ниш да спојимо са Александријом, за то ће нам бити потребо нешто мало више времена, али Београд са Каиром морамо хитно“, рекао је Вучић.

Каже да су разговарали и о учешћу њихових компанија на Експу и самом учешћу Египта на Експу.

„Договарали састанке, учешће, састанке чланова владе и на експертском нивоу различитих група које треба да разговарају о пословима о којима смо говорили. И то је све у свему велика огромна земља, не само просторно-територијално већи и по броју становника и верујем истински пријатељска са којом ћемо у будућности још ближе да развијамо сарадњу. И да направимо простор за даљи успех наших компанија и за даљи раст наше економије“, навео је Вучић.

 

 

Related posts

Бесплатно шишање ђака првака

Новосадска ТВ

До петка нестабилно и честа појава грмљавинских непогода с интензивним пљусковима

Новосадска ТВ

У Србији данас променљиво облачно, поподне киша, температура до 29 степени

Новосадска ТВ