ПолитикаСвет

Покушај убиства бившег председника Трампа, убијен 20-огодишњи атентатор

Покушај убиства Доналда Трампа догодио се данас на његовом предизборном скупу у Пенсилванији, на којем је бивши председник САД погођен у десно уво, док су учесник скупа и нападач убијени, а још две особе теже повређене.

Трамп је изведен је са бине на предизборном митингу у граду Батлер у савезној држави Пенсилванији, након што је пао на земљу када су се зачули звуци налик на пуцње и крици.

Како наводи америчка агенција, могло се видети како Трамп посеже десном руком ка врату. Брзо се сагнуо иза говорнице, док су агенти из његовог заштитног одељења појурили на бину, а крици су се чули у гомили од неколико хиљада људи.

Агенти Тајне службе помогли су Трампу да устане и хитно га извели са бине. Звуци налик пуцњима су се наставили и док су му агенти пружали помоћ на бини, а неки од присутних су вриштали у паници.

Након што је устао, на Трамповом лицу могла се видети крв, пренеп је CNN. Трамп је излазећи са бине поново узвикивао ка гомили са подигнутом песницом, а окупљени су узвикивали „САД, САД“.

6.10 – ФБИ: Покушај убиства Трампа у Пенсилванији, нападач идентификован као 20-огодишњи Томас Метју Крукс

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) истражује пуцњаву на митингу у Пенсилванији у суботу као „покушај убиства“ бившег председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа, саопштили су данас званичници ФБИ наводећи да су близу идентификовања убијеног нападача који није имао лична документа код себе.

 

Фото:: EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Related posts

У Бањску после јучерашњег сукоба и даље забрањен улаз

Новосадска ТВ

Вучић: Добри разговори с премијером Египта, брзо ћемо дуплирати трговинску размену

Новосадска ТВ

Вучић: Србија тражи одржавање хитне седнице Савета безбедности о Косову и Метохији

Новосадска ТВ