ДруштвоНови Сад

Црвено упозорење – у Новом Саду данас до 38 степени Целзијуса!

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), у другој декади јула се наставља јак топлотни талас, са максималном температуром од 35 до 40 °C и уз тропске ноћи у урбаним срединама.

Након 17. јула, на северу Србије, а од 20. јула у свим крајевима, мањи пад температуре за око 5 °C. Упркос мањем освежењу, с великом вероватноћом ће се продужити период са тропским данима (у већим урбаним срединама и тропским ноћима) уз дефицит падавина.

Данас ће бити сунчано и веома топло. Дуваће слаб и умерен, југоисточни ветар. Најнижа температура биће од 17 до 26 °C, а највиша од 35 до 40 °C.

У Новом Саду се данас очекује сунчано и веома топло време. Дуваће слаб и умерен, југоисточни ветар. Најнижа температура биће од 21 до 26 °C, а највиша око 38 °C.

Према прогнози РХМЗ, и наредних седам дана очекује се претежно сунчано време уз највишу дневну температуру у већини места од 35 до 40 °C и уз тропске ноћи у урбаним срединама.

Уз локални развој облачности, ретка (изолована) појава пљуска и грмљавине могућа је у недељу (14. 07), а затим од среде (17. 07), када се у северним крајевима очекује и мањи пад температуре за око 5 °C.

У 7 сати најтоплији Београд са 27 степени, у Сјеници 15 степени Целзијуса

У 7 сати јутрос у Србији је највиша темепратура измерена у Београду, 27 степени Целзијуса. У Новом Саду, Сомбору, Кикинди, на Палићу и у Сремској Митровици у 7 сати измерено је 26 степени Целзијуса, показују подаци Републичког хидрометеоролошког завода. Најсвежије је било у Сјеници, где је измерено 15 степени Целзијуса.

Related posts

Градоначелник угостио социјалне раднике поводом МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СОЦИЈАЛНОГ РАДА

Новосадска ТВ

Лончар представио тим здравствених стручњака

Новосадска ТВ

(ФОТО, ВИДЕО) ПУСТИТЕ НАМ ДЕЦУ! Протест испред полицијске станице у Косовској Митровици због хапшења српских младића

Новосадска ТВ